Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véradás az Apolloban

Véradás az Apolloban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 50-en jelentek meg az Apollo Tyres Gyöngyöshalászi gyára által negyedik alkalommal megrendezett kihelyezetett véradáson. A cég vezetői mellett, az ott dolgozók is rendkívül fontosnak tartják, hogy segíthessenek másokon. Évente négyszer adnak teret ennek a lehetőségnek.

– Amíg egészséges vagyok, addig ennyit tudok hozzátenni, hogy azoknak segítsek, akik rászorulnak, mert idővel majd én is rá fogok – mondta a véradó Molnár Tamás, aki 18 éves kora óta, minden alkalommal elmegy vért adni, már több mint 10-szer döntött úgy, hogy segít másokon. Az pedig, hogy a vállalatnál is adhat vért, könnyebbséget jelent számára.

Az Apollo Tyres Gyöngyöshalászi gyára fennállása óta most adott 4. alkalommal otthont a kihelyezett véradásnak – mondta Tarnai Tamás, emberi erőforrás és társasági támogatás igazgató.

– 48 munkatársunk jelent meg és adott vért ebből majdnem 40-42. Nagyon reméljük, hogy azért így az 50-es számot át fogjuk lépni. És hát azért fontos, merthogy ha társadalmi felelősségről beszélünk, társadalmi felelősségvállalásról, akkor talán ez az egyik legkönnyebben megszervezhető esemény, itt tényleg csak a szándékra van szükség és arra, hogy biztosítsuk a lehetőséget, hogy a nagyon professzionálisan felszerelt vérellátó központ idejöjjön, mi pedig jól meghirdetjük, és én azt látom, hogy a kollégák mindenfajta buzdítás nélkül jönnek és adnak vért – fogalmazott.

Évente egyébként négyszer szerveznek véradást a gyárban. A mostani akción mintegy félszáz ember jelent meg, és ez a tendencia jellemzi általánosságban az összes véradást.


Tovább az archívumra