Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Palántaosztás

Palántaosztás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harmadik éve lehetett pályázni ingyenes virágpalántákra az önkormányzatnál. A gyöngyösi cégeknek és lakosoknak csupán 1 kritériumnak kell eleget tenniük. A virágokat közterületre kell kiültetni, hogy azok szebbé tegyék a város látképét.

Petúnia, begónia, kakastaréj virág. Megkezdődött az ingyenes virágpalánták kiosztása a városházán. A képviselő testület idén 9000 egynyári palánta beszerzésére biztosított keretet.

– Megérkeztek a palánták, a mai napon 3200 palántát hoztak és csak azokat értesítettük, akiknek ebbe a mennyiségbe belefér az igénye. Több mint 70 ember, magánszemély és intézmény vehette ma át a palántákat – közölte Juhász Katalin, városüzemeltetési igazgatóhelyettes.

A pályázat benyújtóitól elvárás, hogy az átvett virágokat lakóhelyük, vagy cégük elé, közterületre ültessék el. Szabóné Németh Judit idén első alkalommal pályázott a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságnál, hogy szebbé tehesse lakókörnyezetét.

– Családi házban lakom, igaz, hogy a ház előtti közterületre nem tudom ültetni, viszont az utcafrontra szívesen raknék virágokat. Nagyon szeretem, amikor egy utcában a családi házak ablakaiban virágok vannak. Remélem, hogy a mi utcánkban elkezdek egy olyan kezdeményezést, amitől megszépül az utcánk – vélekedett Szabóné Németh Judit.

Virágosztásra idén nyáron még két alkalommal kerül sor, legközelebb június 7-én. A pályázat nyerteseit az igazgatóság telefonon értesíti arról, hogy melyik napon vehetik át a palántákat.


Tovább az archívumra