Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól teljesítettek

Jól teljesítettek

Gyöngyös csapata dobogós lett, II. helyezést ért el Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján, a Nemzeti Regattán, melyre 50 település nevezett. Városunk 7 fős legénysége hegyvidéki csapatként, már 2. alkalommal mérette meg magát a balatoni versenyen. Továbbá a részt vevő települések számára kiírt főzőversenyen is jól szerepeltek, a tájjellegű, diszkoszban sült tüzes húst és a bográcsos Palóclevest is különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Esős időben szálltak vízre szombaton a gyöngyösi csapat tagjai, hogy az elődöntőben megkezdjék a versengést a Balatonon, a III. Nemzeti Regattán. A 7 fős legénység, Hiesz György, Dunai György Sándorné, Juhász Katalin, Juhász Péter, Rostás Ákos, Benkő Béla és Fülöp Erik követve a kapitány utasításait, II. helyen tértek vissza a futamból, így vasárnap reggel ismét vízre szálltak, tovább mérkőzve a kupáért. Ezt a negyeddöntőt megnyerte a csapat, elsőként kötöttek ki, tovább jutva ezzel a döntőbe. Majd szél hiányában, az addigi eredmények döntötték el a versenyt, ami alapján Gyöngyös csapata a dobogó II. fokára állhatott, ezüstérmesként.

Gyöngyös fantasztikusan teljesített gasztronómiában is és vitorlázásban is.

Az ezüstérem mellé járt még továbbá egy 200 ezer Ft értékű hajóbérlési lehetőség, és még 300 ezer Ft, ami településmarketingre fordítható.

Hiesz György a város polgármestere, nagyon büszke volt a csapatra.

S ahogy azt a polgármester is említette, nem csak a vízen, hanem az Ízek Utcájában is folyt a versengés. A résztvevő 50 településnek tájjellegű ételüket kellett elkészíteniük. A gyöngyösi standon, Nagy Zoltán királyi főszakács tüzes húst készített diszkoszban, és Palóclevest főzött bográcsban. A zsűrinek ízlett mindkét fogás, mert legjellegzetesebb ételként mind a kettő különdíjat kapott.

A tokos hús igazi különlegesség volt az Ízek Utcájában, ezt az elkészítési módot a mátrai favágóktól tanulta – mondta Nagy Zoltán.

Az idén a sárkányhajók versenyére is benevezett Gyöngyös, ahol a Károly Róbert Campus 10 fős csapata 3 futamban is helyt állt.

A gyöngyösi csapat a sikereken felbuzdulva, jövőre ismét vitorlát bont és fakanalat ragad a Balatonnál, a következő Nemzeti Regattán.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság