Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai nap

Szakmai nap

Első ízben tartottak viszonteladói és szakmai napot az Egererdő Zrt. Mátraparketta gyárában. A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több információt tudjanak adni az itt készülő termékekről, valamint hogy bemutassák az új technológiákat. A cégnél folyamatosan modernizálnak és automatizálják az egyes munkafolyamatokat, továbbá új gépeket vásároltak az elmúlt időszakban.

Ugyan az EGERERDŐ Zrt. része a Mátraparkett közel 50 éve, ám manapság a termékeik alapanyagát nem tudják csak erről a területről beszerezni. Az itt feldolgozott alapanyagok teljes egészében Magyarországról származnak –mondta a mai szakmai napon Trombitás Zoltán igazgató, aki kiemelte: folyamatosan modernizálnak és automatizálják az egyes munkafolyamatokat.

– Egy-két olyan gépet építettünk be az elmúlt időszakban, ami nagyfokú teljesítménynövekedést eredményezett a termékeinknél, ezt fogjuk látni majd. Van egy automatikus görcskijavító berendezésünk, amit túlzás nélkül mondhatok, hogy a mai vezető technológia, amit itt meg tudtunk valósítani a parkettagyárban, illetve vásároltunk új présgépet, új táblásító gépeket. Ezeknek a gépeknek a beállításával tulajdonképpen nagyon nagyfokúan tudtuk növelni a hatékonyságot és a kibocsájtott négyzetmétert is – magyarázta.

Hirdetés

Fontosnak tartják erdeik védelmét, ezért gondoskodnak a kivágott erdők folyamatos utánpótlásáról, a szigorú erdészeti törvények betartásával biztosítják, hogy nyersanyagaik ellenőrzött területekről származzanak – hangsúlyozta Dr. Jung László, vezérigazgató.

– Egy ilyen üzem fenntartása egy olyan kihívást is jelent, hogy nem csak ma kell azt a faanyagot biztosítani a gyárak részére, és nem csak ennek, hanem másnak is – az ország legkülönbözőbb területére szállítjuk, meg külföldre is a faalapanyagot – hogy mindig arra számítani lehessen – hangsúlyozta.

A természetes életkörnyezetet egyre inkább előtérbe helyezik az emberek, így egyre többen döntenek a parketta mellett, más padlóburkolattal ellentétben – derült ki a szakmai napon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Nyitógála - Peru
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Indonézia
16:03
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
19:02
Reklám
19:05
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:32
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság