Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári táborok

Nyári táborok

A héten véget ér a tanév a diákoknak. A szünidőre számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a fiatalok, ez a szülőknek pedig nagy segítség, ugyanis gyakran nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. Az iskolák biztosítanak tábort a diákoknak, így van ez az Arany János Általános Iskolában is, aki pedig a táncos táborokat részesíti előnyben azok is találnak elfoglaltságot.

Nyáron nagyon népszerűek a táncos táborok városunkban. Ez a Dance Land tanévzáró gálája, azonban a táncstúdió nyári elfoglaltságot is kínál a szünidős gyerekeknek. Júliusban itt is szerveznek táborokat, többek között Balerina tábort. A gyerekek amellett, hogy többféle táncot is kipróbálhatnak, kézműves foglalkozáson, kiránduláson vesznek részt.

– Ez egy mozgásos tánctábor, hiszen balerina tábor a neve, elsősorban klasszikus balett tanulmányok lesznek, de mellette modern táncot és kiegészítő táncokat is lehet tanítani vagy tanulni, ezek a zumba, társastánc, amelyek megtalálhatóak lesznek nálunk – sorolta Vincze-Bódis Bea.

A balerina táborba jelentkezhettek külsős gyermekek is, akik a tánc, a mozgás iránt érdeklődnek.

Ez pedig már az Arany János Általános Iskola, ahol júliusban a gyerekek tehetségtáborban vehetnek részt.

– Pályázatokon vettünk részt, a ma tehetsz pályázaton,a tehetséges gyerekeknek a gondozásáról szól, és már egy vagy két olyan tehetséges programokkal foglalkozó programsort lenyomtunk, megtartottunk, ami azt igazolta, hogy ezek a gyerekek nagyon szívesen vannak együtt, szívesen csinálnak ilyen programokat és tábori szintre emeltük ezt a programsorozatot – közölte az intézmény pedagógusa, Bojeczánné Vágó Veronika.

Az iskola a tehetségponthoz is csatlakozott, és ezt a tehetségtábort is egy lehetőségnek tekintik, ahol a gyerekekkel tudnak foglalkozni – tette hozzá a tábor egyik vezetője, Mátrai Stella.

– Minden nap tematikus programjaink vannak,mindennap más tehetséges feladat úgymond, az első napon hétfőn a mesenapunk lesz majd, ahol mi készítjük a színdarabot úgymond, mi írjuk a mesét, tervezzük a jelmezeket, mi írjuk úgymond az egész darabot, és ezt a darabot, pénteken a tábor végén elő is fogjuk majd adni – mondta.

A további napokon pedig kirándulás Kisnánára, sportnap, tehetségnap várja a gyerekeket. A tábor utolsó napját pedig előadással zárják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság