Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Dr. Horvát Gyula, a Bugát Pál Kórház főorvosa hétfő délelőtt Budapesten megrendezett központi Semmelweis Napi ünnepségén Kásler Miklós minisztertől. A kitüntetett a gyöngyösi munkáját megelőzően, több évtizeden át az egri Markhot Ferenc kórházban dolgozott.

Országosan ismert és elismert szakember Dr. Horváth Gyula. A főorvost betegei tisztelik a tudása miatt, de türelme, empatikus magatartása is legendás. Elsősorban a szülei miatt választotta az orvosi pályát, majd végül a munkája egyben a hobbija is lett.

– Egyetlen életcéljuk volt, hogy a két fiukból orvos legyen, és ők ezért mindent megtettek, és tényleg erejüket meghazudtolva dolgoztak azért, hogy mind a két fiukból orvos legyen, és orvos is lett. Köszönhetem ezt elsősorban nekik, az ő egyszerű, de céltudatos életük, ami továbbra is számomra példakép maradt, és köszönhetem a gimnáziumnak – mondta a kitüntetett.

Ahol nem csak szakmai tudást, hanem emberi nevelést is kaptak – tette hozzá a főorvos. Majd később Debreceni egyetemre járt, onnan közvetlen Egerbe a Markhot Ferenc kórházba került, ahol 26 évig dolgozott. A gyöngyösi Bugát Pál kórházban 2011-ben kezdte meg munkáját.

– Megszereztem, két szakvizsgám van, majd rá három évre egy gasztroentrológia szakvizsga aztán adjunktus lettem, főorvos majd, két évvel ezelőtt felkért a menedzsment, hogy elvállalnám-e a belosztály vezetését, a belgyógyászati profilnak a vezetését, végülis belevágtam, és ez a kitüntetés részben, ennek a nagy csapatnak, ami itt dolgozik – fogalmazott.

A főorvos hozzátette, a biztos családi háttérnek és a kórház dolgozóinak köszönheti ezt a kitüntetést. Az eddig végzett tevékenysége, aktív szakmai munkája példaértékű, méltó a miniszteri elismerésre.


Tovább az archívumra