Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bővül a kórház

Bővül a kórház

Új épületszárnnyal bővül hamarosan a Bugát Pál Kórház épületegyüttese. A legutóbb épített rendelőintézet mellé újabb komplexum épül, amiben helyet kap a gazdasági és műszaki részleg és a kórházi gyógyszertár.

Központi forrásokból, több fejlesztést is szeretnének megvalósítani. Ilyen a geriátriai központ a régi kórház területén, új pszichiátriai járóbeteg szakrendelés, valamint orvos-nővérszálló kialakítása az egykori tüdőgondozó épületében.

A több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátásáért felelős gyöngyösi kórház az elmúlt években 3,5 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, eszköz és infrastruktúra terén egyaránt történtek korszerűsítések – hangzott el a tájékoztatón. Elutasított pályázata az elmúlt években nem volt a kórháznak, és most is milliárdos nagyságrendű terveket vázoltak.

A Geriátriai központ közel 4,7 milliárd forintból valósulhat meg, tervek szerint év végi kezdéssel, az elkövetkező 2 évben. A hazánkban elhunyt betegek 40 százaléka megmenthető volna és a minőségben megélt életkor 15-20 évvel kitolható lenne a főigazgató szerint a központ megvalósításával, melyet segít Horváth László országgyűlési képviselő is, aki fontos stratégiai célkitűzésnek nevezte az elképzelést.

Az új épület közel 700 millió forintba kerül, az orvos-nővérszálló kialakítása 1,2 milliárd forint. Továbbá tervezik a jelenlegi raktár helyére egy pszichiátriai járóbeteg gondozó építését, a hotel épület szigetelését és nyílászáró cseréjét. Pályázatok útján további 500 millió forintot fordítanak többek között szennyvízhálózat, fürdőszobák felújítására, patológia és gondozóhálózat, szakrendelő fejlesztésére, betegbiztonság növelésére. A következő 5 év feladatai között említette a főigazgató egy rekreációs központ megépítését is, ahol óvodai és sportolási szolgáltatásokat is biztosítanának a kórház területén.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság