Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Toborzási lehetőségek

Toborzási lehetőségek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Toborzási lehetőségekről tartott tájékoztató napot az egyik munkaerő-közvetítő Gyöngyösön a helyi partnerek részére. A délelőtt folyamán olyan témák kerültek napirendre, mint a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása, a nyugdíjszövetkezetek, valamint a diákok helyzete a munkaerőpiacon. Mindemellett az életbe lépett GDPR rendelkezés kapcsán a napi operáció során felmerülő kérdésekről is egyeztettek.

Az egyik gyöngyösi személyzeti-szolgáltató országosan több ezer munkavállalót kölcsönöz a cégek részére. Most egy találkozót hívtak össze, hogy további toborzási lehetőségekről értekezzenek.

– Célja alapvetően az, hogy a személyzeti kérdésekben azok a napi aktualitások, amelyek foglalkoztatják a cégeket, válaszokat adjunk ezen kérdésekre, és egyfajta diskurzust folytassunk ezen kérdésekről a cégekkel. A mai nap során az életbe lépett GDPR rendelkezés kapcsán a napi operáció során felmerülő kérdésekről fogunk egyeztetni – vázolta Nógrádi József, a cég régióvezetője.

Mindemellett szó volt például a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásáról is.

– Ezen réteg megtalálása, munkaerőpiacra integrálásáról lesz szó. Továbbá a nyugdíjas szövetkezetekkel történő együttműködés, illetőleg a nyugdíjas szövetkezetekben rejlő lehetőségeket fogjuk megbeszélni a partnercégekkel, illetőleg azon cégekkel, akik erre nyitottak – tette hozzá.

A találkozón a munkaerőhiány mértéke is téma volt. Nógrádi József szerint régiónként teljesen eltérő a ráta, hiszen mások a bérek, más az elérhető munkaerő mennyisége, minősége. Ez egy napi aktuális kérdés, és ez ügyben minden cég keresi a megoldásokat – tette hozzá.


Tovább az archívumra