Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Működnek az új jelzőlámpák

Működnek az új jelzőlámpák

Elindult a tesztüzem! Működik a Than Károly és a Török Ignác utcáknál a jelzőlámpás gyalogátkelőhely a 24-es főúton. A 72 órás tesztrendszerre azért van szükség, mert ki kell próbálni a lámpák működését, és össze kell hangolni az idősávokat is. A beruházás mintegy 34 millió forintból valósult meg. A szakemberek felhívják a gyalogosok és autósok figyelmét arra, hogy körültekintőbben közlekedjenek az érintett szakaszon.

Vannak, akik üdvözlik, mások szokatlannak tartják a jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet a Thán Károly és a Török Ignác utcáknál. Ma délelőtt 10 után elindult a 72 órás tesztüzem, melynek elsődleges célja, hogy összehangolják az idősávokat.

Az első órákban sokan a jelzések ellenére is átmentek a piroson. Akadtak olyanok is, akik a borforgalmitól balra kanyarodtak ki, annak ellenére, hogy tilos. A szakemberek bíznak abban, hogy hamarosan beáll majd a rend.

– Nagyjából 60 buszjárat jön be és megy ki ebből a pályaudvarról, itt a 24-es úton, aminek egyébként is elég frekventált a forgalma. Tehát egyszerűen muszáj úgy szabályozni, hogy optimálisan lehessen a gyalogosokat is, illetve a járműveket is átengedni, hogy minél nagyobb legyen az áteresztőképesség. Sajnos mivel ilyen rossz helyen fekszik ez a pályaudvar, nagyon jó rendszert nem lehet csinálni, csak a lehető legkevésbé rosszat és mi azt próbáltuk kialakítani – magyarázta Kormos István, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. gazdasági vezetője.

A Török Ignác utcára a jogszabályok alapján nem lehet balról kanyarodni, hiszen kanyarodó sáv sincs kialakítva.

– Ha a keleti elkerülő utat megépítik, az fogja tehermentesíteni ezt a csomópontot, és akkor tudomásom szerint csak a buszjáratok lesznek ide észak felé beengedve, és a Mátra felől egyirányú lesz az út. Tehát az meg fogja oldani. De ez a jövő zenéje, nem tudjuk, hogy mikor és hogy épül meg a dolog – tette hozzá a szakember.

A gyalogos átkelőhelyek biztonságának növelése mellett, a járműforgalomnak is kedvező lehet ez a beruházás, hiszen a jelzőlámpák miatt folyamatosan tudnak haladni az autósok – szögezte le Kormos István.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság