Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diplomaosztó Gyöngyösön

Diplomaosztó Gyöngyösön

A hétvégén átvehették diplomájukat az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi campusának végzős hallgatói. A 170 frissen diplomázó szakemberen kívül köszöntötték a külföldi, valamint a több mint fél évszázada az intézményben végzett aranydiplomás egykori hallgatókat is.

Dr. Bujdosó Zoltán rektor helyettes köszöntötte azt a közel kétszáz végzős hallgatót, aki a hétvégén kapta meg agrártudományi, gazdaságtudományi, valamint informatikatudományi területen szerzett diplomáját az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi campusán. Az ünnepélyes eseményen hagyományokhoz hűen köszöntötték az intézményben végzett aranydiplomás hallgatókat is.

– Több mint 300-an végeztek ebben a záróvizsga időszakban az egyetem Gyöngyösi campusán, közülük 170 fognak ma diplomát átvenni, illetve emellett több mint negyven aranydiplomásunk lesz, akik több mint egy fél évszáddal ezelőtt kaptak diplomát, vagy végeztek itt a gyöngyösi felsőoktatási intézményben, valamint 11 külföldi hallgató fog szintén oklevelet átvenni – sorolta.

Összetartó csapat és nívós szakemberek vannak Gyöngyösön, a campusnak pedig hosszú távú tervei vannak a fejlődésre- mondta el televíziónknak Dr. Liptai Kálmán az egyetem rektora.

– A gazdaságtudományi rész az nagyon megerősödik, úgy gondoljuk, hogy ebben nincsen probléma, eddig sem volt. A gazdaságinformatikus szakra is vannak terveink, szeretnénk minél több embert idehozni, mert Gyöngyös nagyon közel van Budapesthez, tehát úgy gondoljuk, hogy speciális képzéseket is ide tudnánk hozni, amelyre Gyöngyösre lejönnénk, de más kampuszra nem és az agrárképzésben is most Terbe Tibor ideérkezésével elindultak jó folyamatok – vélekedett.

Az ünnepélyes diplomaátadón búcsúztatta társait Nagy Gabriella, aki szerint ez az esemény minden hallgató számára életre szóló élmény marad.

Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes szerint Gyöngyös kedvező helyzetben van, hiszen a campuson végző hallgatók kilencven százaléka elhelyezkedik a munkaerőpiacon, java részük pedig már a gyakorlati idő során talál magának munkahelyet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság