Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Úti patika

Úti patika

A nyaralás megtervezésekor a legtöbben felhőtlen kikapcsolódásra készülnek, ám váratlan betegségek, sérülések, gyomorbántalmak elronthatják a pihenést. Azonban ezeket egy jól összeállított úti patikával már az első tünetek jelentkezésekor kezelhetjük.

Láz, fogfájás, hasmenés, bőrégés. Ezeket az egészségügyi problémákat már többen átéltük nyaralás során. Megkönnyíthetjük az ilyen helyzetek átvészelését, ha csomagoláskor nem feledkezünk meg az úti patika összeállításról.

– Az úti patika összeállításánál legfontosabb figyelembe venni, hogy hová is utazunk, de mindenképpen a csomagban lázcsillapító, fájdalomcsillapító, foglaljon helyet, készüljünk fel ugye napégés kezelésére, itt fontos a megelőzés, a naptejek használata, ugye fontos, hogy legyen az úti csomagban. Amire még fel kell, hogy készüljünk a rovarcsípések esetén is, a megelőzésre illetve, a kezelésre is nagyon figyelnünk kell – magyarázta Dr. Gaál Eszter, gyógyszerész.

Valamint a hasmenés, ami elég gyakran előfordulhat a nyaralás során, ezeknek a kezelésére probiotikumok és hasfogók nyújthatnak segítséget – tette hozzá a szakember. Az emberek többsége állít össze úti patikát.

Nyaralás során az égési sérülések a leggyakoribb problémák, ezek kezelése fontos.

– Leégés esetén, nagyon jó készítmények spray-k, illetve gélek, amiket be lehet szerezni, patikákban meg tudjuk vásárolni, és jó, hogyha viszünk magunkkal, főleg, ha olyan helyre utazunk – tette hozzá a gyógyszerész.

A rendszeresen gyógyszert szedők pedig mindenképpen vigyék magukkal az utazásra gyógyszerüket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja
20:08
Gerendás Péter koncert
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság