Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítanak és oktatnak

Felújítanak és oktatnak

Új kenelek, nyílászárók, tetőcsere, szigetelés. Ezek a munkálatok várják az Új Nap Egyesületet 2-3 héten belül. A telep közel 100 kutyának ad otthont, ezek mellett a májusban indított kutyaiskola is egyre több kutyának és gazdájának nyújt oktatást.

Az Új Nap Egyesület, pár héten belül felújításokba kezd a támogatásoknak köszönhetően. A kezelőépület tetőcseréje, a nyílászárók, illetve az épület külső szigetelése a cél. Továbbá a régi kenel sorokat is felújítják, magasabbra cserélik, valamint ezen a részen betonozásra is szükség lesz.

– Az önkormányzattól kaptunk rá támogatást, támogatott bennünket ebben az önkormányzat, és úgyhogy ebből a keretből próbáljuk kihozni a tetőszerkezetet illetve a kezelőépület felújítását, a kenel sorokat pedig, adományokból. Tehát magánszemélyek, illetve cégek támogatásával, ugyanúgy mint amit építettünk újat, ezt is úgy sikerült felépíteni,úgyhogy most a felújításra is kaptunk már jó néhány felajánlást – mondta el Bozsik András, gyepmester.

A Gyepmesteri telep közel 100 kutyának ad otthont, köztük kölykök és idősebbek is vannak. Májusban indult a kutyaiskola melynek indítására az adta az ötletet, hogy a kutyákat örökbe fogadásuk előtt, az alap dolgokra, mint

– A kutyasulinak az ötlete az úgy indult el, ugye hogy itt van ez a rengeteg kutya, hát hogy próbáljuk meg őket lemozgatni, illetve egy alapképzés csak jó lenne nekik, biztosítani, megpróbáljuk azért is, hogy jobban beilleszkedjenek, majd a gazdi mellé, már tudják, úgy őket örökbe fogadni, hogy mégis nem egy rakoncátlan rossz kutyát fogad örökbe, hanem mégis sétál mondjuk pórázon, ül fekszik… – magyarázta.

A gyepmester hozzátette, nem csak a telep kutyái járhatnak a kutyaiskolába, hanem jöhetnek környékbeliek is. Minden alkalommal több, mint 10 kutya vesz részt gazdájával az oktatáson.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság