Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Panaszkodnak a bűz miatt

Panaszkodnak a bűz miatt

Lakossági bejelentés érkezett a Nyolcvanas lakótelep környékéről, ahol elviselhetetlen bűzről számolnak be a lakók. Többen azt feltételezik, hogy a közeli sertéstelep okozza a szagokat, a cég azonban cáfolja, hogy ők okozzák a kellemetlenséget. Az önkormányzathoz is eljutott a panasz, intézkedni viszont csak az egri járáshivatal tudna.

Időről-időre megjelenő kellemetlen szagokra panaszkodnak a nyolcvanas városrész lakói. A főként nyáron tapasztalható bűz miatt gyakran az ablakokat is be kell csukniuk, az ügyben pedig intézkedést várnak- mondta el televíziónknak a bejelentést tevő Borsi Miklós.

– Erős, mondhatni fekália bűz, illat terjengett. Ez előfordult korábban is. Van, amikor egy héten kétszer- háromszor, van, amikor egy hét kimaradt. Visszamenőlegesen is körülbelül így fordult elő. Ezt a téli időszakra nem tudom mondani, mert ugye az ajtók, ablakok zárva vannak – magyarázt Borsi Miklós.

Több helyi lakos is megerősítette, hogy az utóbbi időszakban is érezték a városban terjengő bűzt.

– Én itt lakom a Szövetkezet utca végén és a Szövetkezet úton kanális szag, mikor meleg van, akkor igen. Elviselhetetlen sokszor – vélekedett Zámbó Lászlóné.

A kellemetlenség miatt többek között az önkormányzathoz is fordultak segítségért a városrész lakói, a hivatalnak azonban nincs megfelelő hatásköre ahhoz, hogy intézkedhessen az ügyben – mondta el Szemes Paula, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársa.

– Az önkormányzatnak semmiféle fajta hatásköre nincs szagokkal, bűzzel kapcsolatos ügyekben, ugyanis abban az esetben, hogyha ennek a bűznek a forrása egy vállalkozás, tehát egy vállalkozásnak a tevékenysége, akkor a kormányhivatal egri járási hivatala jár el területi környezetvédelmi hatóságként – közölte.

Korábban is érkezett már jelzés arról, hogy kellemetlen szag van a városban, többen azt feltételezik, hogy a közeli sertéstelep a felelős miatta. Megkerestük a cég ügyvezetőjét is, ő azonban azt állítja, nem tőluk jut ki a bűz a nyolcvanasba.

– Se két éve, se most nem a sertéstelepről. Erről nekünk bizonyítékaink vannak. Minden évben olfaktometriás szagvizsgálat van. Most is megvolt. 170 méterre lehet, akkor is, még ha erre fújna a szél, 170 méterre lehet, tehát lakóterületet nem érint. Erről nekünk mind vizsgálataink vannak – szögezte le Nagy István, a Mátra Kincse 2002 Kft. ügyvezetője.

Rendszerint néhány nap után már semmit sem érezni, a levegő most is tisztának tűnik, a gyöngyösiek azonban tartós megoldást várnak a problémára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság