Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Áthelyezték a plébánost

Áthelyezték a plébánost

Ne kelljen ingázni az embereknek a munkahelyük és Gyöngyös között, és költözzenek ide minél többen – ez lenne a célja Hiesz György, polgármesternek, és ezért is üdvözli, hogy a tajvani Giant Group a Gyöngyösi Ipari Parkban építi fel gyárát. Mindemellett a laktanya területét érintő barnamezős beruházásról is említést tett a városvezető Fórum című műsorunkban. Adásunk második részében pedig Juhász Ferenc kanokok-plébános összegezte az elmúlt 12 évet, aki augusztustól Miskolcon folytatja szolgálatát.

A tajvani Giant Group a Gyöngyösi Ipari Parkban építi fel gyártó- és logisztikai egységét. A témával kapcsolatban Hiesz György polgármester leszögezte: a városnak létkérdés, hogy a közel 2000 főt felölelő fejlesztésből a más településeken dolgozókat itt tartsák, és abban is bízik, hogy Gyöngyösre többen költöznek majd.
A városvezető említést tett a laktanya területén tervezett barna mezős beruházásról is, mely 2 részből tevődik össze, az egyik a volt gyengélkedő, legénységi konyha épületéből egy aktív háznak a létrehozása. A másik pedig az összes közmű fejlesztése.

– Ott részben önkormányzati sportberuházások, részben magán cégeknek az iparfejlesztései révén, részben építőipari vállalkozás, egy lakópark, részben jön ugye a tűzoltólaktanya egy hektáros területre – annak is gyakorlatilag a terve kész, gondolom, hogy kiírják a közbeszerzést, és a kivitelezés elkezdődhet. És marad egy durván egy hektáros területünk, ami a tűzoltólaktanya és a mostani lakópark között van – ez ilyen tartalékterület, amire megint azt mondom, hogy úgy örülnék, hogy ha ingyen oda lehetne adni gyöngyösi vállalkozásoknak, ezeknek a cégeknek, hogy kezdünk lakásépítésbe – mondta el a polgármester.

Fórum című műsorunk második részében Juhász Ferenc kanonok-plébános volt a vendég, aki augusztustól Miskolcon kezdi majd meg szolgálatát.

– Ez 12 esztendő szolgálat volt itt számomra. Akik szigorú rendben élnek, tehát olyan testületekben, ahol a szolgálati fegyelem és a rend meghatározza a feltételeket, azok értik ezt, hogy bizonyos időnként a lelkipásztorokat is tovább helyezik. Azért nehéz róla beszélni, mert éppen benne vagyok a folyamatban – magyarázta.

A lelkipásztor a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójához kapcsolódóan elmondta: mire elkészül a beruházás ugyan már nem ő lesz a helyi plébános, de szeretne részt venni az ünnepélyes átadón.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság