Barack

Jó évet zárhatnak Gyöngyös környékén a sárgabarack termelők. Az időjárás vidékünkön nem okozott terméskiesést, így a mennyiség jóval meghaladja az országos átlagot és a minőség is megfelelő. A szüret lassan véget ér, de még elérhető a piacokon és az ültetvényeken is a nyári gyümölcs- mondta el televíziónknak Székely Zoltán gazdálkodó.

Már jó ideje szüretelik a sárgabarackot Gyöngyös környékén és nem igazán panaszkodnak a gazdák, hiszen az ország más részeivel ellentétben Gyöngyös környékét elkerülték a kemény fagyok és a jégverés is, ennek köszönhetően pedig itt szép lett a sárgabaracktermés.

– A sárgabarack a mi vidékünkön szerencsésen nagyon szép termést hozott. Ez köszönhető annak, hogy annak idején, amikor a tél végén volt az a hideghullám, amelyik egy hétig tartott és az ország más területein mínusz húsz fok alá is esett a hőmérséklet, itt nálunk megállt mínusz 11-13 foknál és mivel a kajszi rügyei elég már egy komoly fejlettségi állapotban voltak, ezért az a hideg az ország más tájain komoly károkat okozott – árulta el Székely Zoltán gazdálkodó.

Itt azonban rendkívül szép lett a terméshozam és a minőség is nagyon jó. A koraik már lassan leérnek, most már csak a késői fajtákat tudják még bő egy hétig beszerezni a vásárlók. Az árak viszont elég magasan maradtak az egész szezon során.

– Nálunk nagyon jól sikerült a szezon, most már a végét járjuk, gyakorlatilag a héten befejeződik a kajszibarack. Azt kell mondjam, hogy egy nagyon jó közepes termésmennyiséghez párosult egy nagyon magas ár, amit én, mint termelő persze nem tartok túlzónak. Négyszáz forintért adtuk szedd magadban a kajszit – tette hozzá Székely Zoltán.

Azt mondja a gazda, hogy az őszibarack is hasonlóan jó termést ígér, aminek a szezonja egy hét múlva kezdődik, és eltart egészen szeptember végéig.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság