Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyeregbe!

Nyeregbe!

Idén 3. alkalommal szerveznek lovas tábort Visontán. A táborozók között vannak kezdő és haladó lovasok, akik a tudásukhoz mérten kapják meg az elméleti és gyakorlati oktatást egyaránt. A lovagláson kívül különböző lovas témájú játékokat szerveznek a gyerekeknek.

A Kamilla birtokon már javában zajlik a lovagló technikák elsajátítása. A táborozókat kezdő és haladó lovasokra lehet bontani. A kezdők az alapokat tanulják meg és futószáras oktatásban részesülnek, míg a haladó lovasok, mint Anita, már a vágtázást gyakorolhatják.

A kisebbek között is van, aki annyit fejlődött, hogy tovább lépett a haladó szintre.

A táborszervező kiemelte, hogy a lovaglások között fontosnak tartják, hogy a gyerekek összebarátkozzanak, így egyéb elfoglaltságokat is szerveznek nekik.

– A lovaglások között ugye játékokat szoktunk tartani a gyerekeknek. Talicskatoló verseny, akkor a lovak itatójából almát kiszedni a szájukkal meg a lovak körüli munkákat is megtartjuk nekik. Ugye mi itt ilyenkor úgy csináljuk, ezt az egész tábort, hogy mi nem dolgozunk a lovak között, ugye csak felügyeljük és akkor a gyerekeknek megtanítunk minden lóval körüli munkát, ők végzik el – magyarázta Király Zsolt táborszervező.

A gyerekek fontosnak tartják az ember – ló kapcsolatot, hogy harmóniába legyenek egymással.

A tábor szervezői örülnek, hogy a gyereknek érdeklődnek a lovaglás iránt és hogy vannak köztük olyanok, akik ezzel szeretnének foglalkozni a jövőben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság