Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól halad

Jól halad

Falazást, födémépítési munkákat, valamint vasbetonkoszorú építését végzik a szakemberek a Szent Bertalan – templomnál. Hamarosan felkerül a helyére a 14 méter magas és 17 tonna súlyú kupola. Ezzel párhuzamosan pedig elkezdődnek a déli tornyot érintő munkálatok is jövő hét közepétől. A tervek szerint két részletben veszik majd le ezt a kupolát is.

Jól halad a Szent Bertalan-templomot érintő beruházás- hamarosan felkerül az északi toronyra a sisak, mely nagyon látványos, hiszen több mint 10 méter magas.

– Jelenleg a sisak elhelyezéséhez szükséges falazási, födémépítési munkák és vasbetonkoszorú építése folyik. Ezek a holnapi nap folyamán elkészülnek, és szerdai nap kerül elhelyezésre az ácsszerkezet. Mintegy 17 tonna súlyú a jelenleg háttérben látható szerkezet. A bádogos munkák, azok a helyszínen, tehát fent fognak elkészülni. Ilyen módon is nagyon nagy segítség volt, hogy az ácsszerkezet az a földön készülhetett el – mondta el Eperjesi László, a Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

Egy hatalmas autódaru fogja majd a helyére emelni, ezt követően pedig a déli torony szerkezetét kezdik el, ácsolni.

– Ha már a daru itt van, akkor a déli toronyról a meglévő régi sisakot ugyanúgy le fogják emelni, mint az északi toronyról, tehát ez is a szerdai napnak lesz a művelete. Sőt még a szerdai napot egy kicsit, hogy úgy mondjam, felturbózza az a dolog, hogy a harangot a Déli toronyban – ott egy darab harang van, az is felújításra kerül – és azt a harangot is ezzel a daruval fogják majd, amikor leszedik a régi sisakot, akkor kiemelik a toronytestből, és azt elszállítják – fűzte hozzá.

Ezt a harangot egy műhelyben felújítják, majd visszakerül a helyére.

Az északi toronysisakhoz hasonlóan, a délit is két részben szeretnék levenni – tette hozzá Eperjesi László, projektmenedzser.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság