Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ne megszokásból!

Ne megszokásból!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hetvenkét órás tesztüzem után csütörtök óta már élesben működik a gyöngyösi 24-es számú úton üzembe helyezett két közlekedési lámpa. A szakemberek arra kérik az autósokat és a gyalogosokat, hogy közlekedjenek nagyobb körültekintéssel, ugyanis sokan még mindig megszokásból használják a gyalogátkelőket.

A piros jelzés ellenére többen is átkeltek a járdaszigetre a nemrég üzembe helyezett új, jelzőlámpás gyalogátkelő helyen. Két helyen, a 24-es út és a Thán Károly, valamint a Török Ignác utca kereszteződésénél is új szabályok vannak múlt hét óta érvényben. Sokan még mindig megszokásból közlekednek, ami veszélyes helyzeteket idézhet elő.

– Nagyon megkérjük a tisztelt gyalogosokat, hogy különösen a buszmegálló területén lévő átjárónál – ez a Thán Károly utcánál van – kétfelé válik a gyalogátkelő. Különösen a buszmegálló felőli oldalán rettenetesen vegyék figyelembe a lámpának a jelzéseit, mert ott a buszok zöld jelzéssel akadálytalanul hajthatnak be – mondta nyomatékosan Eperjesi László, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

A jelzőlámpa finomhangolására várhatóan szeptember végén kerül majd sor.

– Mindenképpen figyelembe kell venni az iskolakezdést. Az egy olyan lökést ad az egész forgalomnak, hogy anélkül a finom behangolást nem lehet elvégezni. Mi úgy tervezzük, hogy szeptember végi időszakkal összegyűjtve az iskolakezdés tapasztalatait végzik majd el azokat a finom behangolásokat, amire szükség lesz – tette hozzá az ügyvezető.

A szakemberek kérik a környéken közlekedő gyalogosokat és autósokat, hogy amíg mindenki megszokja az új rendet, közlekedjenek fokozott figyelemmel annak érdekében, hogy meg tudják előzni az esetleges baleseteket.


Tovább az archívumra