Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Divat, ékszer, alkotás

Divat, ékszer, alkotás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szünidei foglalkoztatót indított idén 4. alkalommal a Gyermekkönyvtár óvodások és kisiskolások részére. Júniusban és júliusban is várták a gyerekeket délelőttönként. A szervezők célja, hogy a kicsik megismerjék a könyvtárat, tanulmányozzák a könyveket és közben jól érezzék magukat, valamint a foglalkozásokkal szeretnék ismereteiket kiszélesíteni.

Mi a divat ma és mi volt több évtizeddel ezelőtt? Ez volt a témája a mostani foglalkozásnak, ahol a gyermekek megtanulhatták az öltözködési stílusokat, divatirányzatokat mind női mind férfi szempontból, valamint az ismeretterjesztő prezentáció után kézműveskedés útján mutathatták meg a tanultakat. Céljuk hogy a gyerekek ismerkedjenek a könyvtárral és közben jól érezzék magukat.

– Olyan már szinte mintha hazajárnának, látszik is a gyerekek milyen jól érzik magukat, a kisebbek játszanak, a nagyobbak kölcsönöznek, beszélgetnek. Tulajdonképpen egy családi könyvtár vagyunk és szülőket is szívesen látunk apukák, anyukák, nagyszülők szintén elkísérik a gyerekeket ők is beülnek a foglalkozásra és így tényleg egy családias hangulat alakul ki – mondta el Begovné Kasza Ágnes, a gyermekkönyvtár vezetője.

Az egyik szülő, Judit szerint jók ezek a foglalkozások, szeret idejárni a gyermekeivel, rendszeres látogatói a könyvtárnak.

– Egyrészt amiatt, hogy a szünidei tevékenységre nagyon jól lefoglaljuk őket, nagyon szeretnek kreatívkodni a gyerekeim és erre ideális mellette a könyvtárat is nagyon szeretik, ilyenkor választunk könyveket is, úgy hogy így kettő az egyben. Tényleg ha lehet, mindig itt vagyunk nem csak a nyári foglalkozások idején, hanem egész évben nagyon szeretünk idejárni – magyarázta az anyuka.

Holnap tartják az utolsó nyári foglalkoztatást, melyet rajzfilmvetítéssel zárnak. A gyermekkönyvtár vezetője kiemelte, hogy a 80-asi fiókkönyvtár csatlakozik hozzájuk, így jövő héttől minden szerdán egészen szeptemberig szünidei foglalkoztatót tartanak ott is.


Tovább az archívumra