Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Növekvő kereslet

Növekvő kereslet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az albérletek iránti kereslet jelenleg is magas, egy-két hétig van bent a kínálatban egy-egy reális áru lakás. A tavaszi-nyári időszakban leginkább az ideköltöző munkavállalók érdeklődnek a piacon, míg nyár végén az egyetemisták rohamozzák meg az ingatlanirodákat, hiszen július 25-én tudják meg a felvételi ponthatáraikat.

Az albérletek egyelőre tartják a tavalyi magas árakat, így mondhatni stagnál. Az árak függnek a szobák számától és a lokációtól is. Ugyanolyan igény mutatkozik a bútorozott és a bútorozatlan lakásokra is, ám a bútorozatlan ingatlanok nem sokkal olcsóbbak, mindössze 10-20 ezer forintos különbségekre lehet számítani. – mondta el Novák Edit az Otthon Centrum irodavezetője.

– Albérletre volt mindig kereslet, igazából még nálunk továbbra is az eladó ingatlanok teszik ki a portfólió nagyobb részét. Nem sokáig csücsül, igazából egy két hétig van bent a kínálatban egy-egy reális áru kiadó lakás. Igazából a kereslet folyamatos általában, nagyrészt az ideköltöző itt munkát vállalni kívánók keresnek fel bennünket – magyarázta az Otthon Centrum irodaezetője, Novák Edit.

Hamarosan elindul az egyetemisták és főiskolások rohama az albérletekért, hiszen július 25-én tudják meg a felvételi ponthatáraikat. A magas árak és a költségek miatt jellemzően közösen bérelnek lakást.

– Számukra szerintem két hasonló méretű szobával rendelkező lakások a legideálisabbak és akkor mondjuk 4 főiskolás, egyetemista tud együttlakni és akkor elég kedvezőre is jön ki a havi bérleti díj, mert akkor kb. 15-20 ezer plusz rezsiből, illetve a rezsi negyedéből akkor tudnak lakni – tette hozzá a szakember.

A fővárosban már most megindult az albérletekért a harc. Novák Edit szerint, ha hosszútávra tervezik a költözést a fiatalok, akkor érdemesebb lehet a lakásvásárlás, hiszen a bérleti díjak gyakran azonos vagy nagyobb összeggel terhelik a családi kasszát, mint egy lakásra felvett hitel törlesztőrészletei.


Tovább az archívumra