Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Párakapu

Párakapu

Párakapukat szereltek fel Gyöngyös szociális intézményeiben a nagy hőségre való tekintettel így próbálják enyhíteni az idős otthon lakóinak és az ellátottak hőérzetét, nagyobb figyelmet fordítanak az idősekre. A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ saját forrásból oldotta meg a hűsítő beruházást, azonban az Idősek Bentlakásos Otthonában tervezik az épület, jelentős részének a klimatizálását.

A teraszon hűsölnek az idősotthon lakói. A napok óta tartó 30 celsius fok feletti hőmérséklet miatt, már a szobákban is nagyon meleg van, itt az árnyékos teraszon jobban jár a levegő, és már párakaput is szereltek fel a tető szélére, hogy még kellemesebb legyen a klíma.

De nem csak itt, hanem az összes szociális intézményben, a Visonta úti klubhelyiségben, a Lokodi úton és a Petőfi úti intézményben is, 6 helyen szereltek fel párakaput- tudtuk meg az igazgatótól, ugyanis ezekben az intézményekben több száz ellátott fordul meg. De az arra járó állampolgárok is hűsölhetnek ezeken a helyeken, kérhetnek vizet, limonádét ha szükségét érzik. Az idősek otthonába és a Visontai úti nappali intézménybe azonban szeretnének klímát szereltetni.

Ebben az évben fenntartói hozzájárulással, intézményi keretből a közösségi tereket, társalgót, ebédlőket, orvosi és nővér szobát klimatizálni fogják- tudtuk meg az igazgatótól. Az ágyban fekvő betegek nyugati fekvésű szobáinak klimatizálását adományokból szeretnék megoldani még a jövő nyár előtt. Így a segítség reményében, hamarosan levélben keresik fel a hozzátartozókat, vállalkozásokat, cégeket. Az intézmény Margit Alapítványának számlájára várják a felajánlásokat, mert az idős generáció megérdemli, hogy életük ezen szakaszában méltó körülmények között pihenjenek – tette hozzá Maka Piroska igazgató.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság