Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Edzőtermi véradás

Edzőtermi véradás

Idén másodjára szervezett véradást egy gyöngyösi edzőterem a Magyar Vöröskereszt Területi Alapszervezetének közreműködésével. Sportolóként mind az edzők mind a vendégeik komoly felelősséget éreznek mások egészsége iránt, így nem csak sporttal, hanem véradással is szeretnének másokon segíteni.

Ismét véradást szervezett egy gyöngyösi edzőterem, hiszen ők is szeretnének tenni annak érdekében, hogy minél több embernek legyen lehetősége vért adni és így másokon segíteni. Orsolya a terem egyik edzője is főiskolás kora óta rendszeres véradó.

– Úgy gondoltam, hogy van itt annyi vendégünk és elég fontos ez a véradás ahhoz, hogy mi is tegyünk az ügy érdekében és így kerestem fel a Marcsit első alkalommal áprilisban szerveztünk az is nagyon jól sikerült nagyon sok vendégünk illetve nem vendégünk jött el. Úgy gondoltam, hogy ezt a kapcsolatot folytassuk, úgyhogy ez már a második véradásunk, amit most szervezünk – mondta el Szűcs Orsolya, a Magic Fitness edzője.

Annak sem jelent akadályt a véradás, aki rendszeresen sportol, hiszen azután is lehet edzeni, természetesen nem a legnagyobb intenzitással, de egy alacsony vagy közepes intenzitású edzést akár még aznap is elvégezhetnek – mondta Szűcs Orsolya. Emellett hozzátette: A jövőben rendszeresen szeretnének véradást szervezni. A vendégek is támogatták ezt az ötletet, volt köztük olyan is, aki elsőként adott vért.

Liszkainé Aradi Mária kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy minél több ember adjon vért, hiszen naponta 1600 egység vérre van szükség, hogy az országban a vérellátás zavartalanul működhessen.

– Télen is elég nehéz ezt minden nap összegyűjteni a nyáron a szabadságolások ideje alatt még nehezebb. Nagyon fontos, hogy nyáron még többen figyeljenek oda, hogy a véradás az nagyon fontos hiszen aki beteg,aki gyógyulni vágyik, akivel baleset történik az ugyanúgy számít nyáron is a véradókra mint amennyire számít mondjuk az év további részében – magyarázta a vöröskereszt területi vezetője.

A véradási akciók folytatódnak, legközelebb augusztus 22-én egy gyöngyösi szórakozóhelyen rendezik meg a következő nagy véradást.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság