Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Köztisztasági probléma

Köztisztasági probléma

Nagy erőkkel dolgozik a jó idő beállta óta egyre több lakost zavaró köztisztasági problémák megoldásán az önkormányzat. A kedvelt közösségi oldalakon rendszeresen téma, hogy a lakosság és a turisták nem tudják használni a padokat, mivel azokat rendszeresen elfoglalják és összepiszkítják a hajléktalanok. A probléma országosan is jelen van, így annak megoldásán a kormány is dolgozik.

Ezek a képek még múlt héten készültek. A város központjában takarították a padokat a Városgondozási Zrt. munkatársai, ugyanis a hajléktalanok rendszeresen összepiszkítják azokat, így nem lehet őket rendeltetésszerűen használni. A probléma nem csak városunkban van jelen.

– Október 15-én lép életbe majd egy törvény, ahol a rendőrség intézkedhet, gyorsított bírósági eljárással elítélhetik, de azt gondolom, hogy nem nagyobb, nem kisebb probléma, mint 5 éve, 10 éve volt, tehát nem több a hajléktalan. Látjuk őket, a nagy részük regisztrálva van, a nagy részük a hideg beálltával bemegy a hajléktalanszállóra – vélekedett Hiesz György polgármester.

A város a törvény megjelenéséig, helyi szinten is igyekszik megoldást találni a fennálló helyzetre.

– Lesz egy hivatalos értekezlet, ahol a rendőrség képviselje, a kistérség, aki üzemelteti a hajléktalanszállót, önkormányzat, közterület felügyelők. Le fogunk ülni és olyan köztes megoldást próbálunk találni, hogy sokkal gyorsabban tudjunk intézkedni. Vannak olyan hajléktalanok, akik gondnokoltak. Nem írhatnak alá semmit, nem lehet megbüntetni, tehát egy csomó dologgal találkoznak a kollégák, ami kifelé tényleg úgy tűnik, hogy tehetetlen, nem akar intézkedni a közterület felügyelő, nem így van – húzta alá a polgármester.

A helyzet megoldása tehát nem egyszerű. Fontos lenne, hogy az arra alkalmas hajléktalanokat sikerüljön visszavezetni a munka világába. A gyöngyösi hajléktalanszálló ennek érdekében foglalkozásokat szervez nekik, ám nem lehet kötelezni őket arra, hogy ezeken megjelenjenek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:09
Cimbaliband - Aki szeret
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság