Késik

A 300 millió forintos, a kormányzat által engedélyezett hitelfelvétel ellenére sem kezdődhet meg egyelőre a közvilágítás korszerűsítés Gyöngyösön. A lezárult közbeszerzési eljárást várhatóan érvénytelennek nyilvánítja majd az önkormányzat, mivel a benyújtott ajánlatok közül a legolcsóbb is 40 millió forinttal drágább, mint a rendelkezésre álló keret.

Számos típusú és korú köztéri világító berendezés található Gyöngyösön. Ezek korszerűsítését már régóta tervezi az önkormányzat, önerőből azonban nem tudná megvalósítani. Ezért a testület még márciusban megszavazta a kormányzati hitelkérelem benyújtását.

– Kaptunk kormányzati engedélyt, hogy hitelt vegyünk fel. Azért érdemes hitelt felvenni, mert ez egy gyorsan megtérülő beruházás lenne. Ahogy a tervezők számolták, 50, de inkább 60 százalékos árammegtakarítás lenne, azaz ennyi pénzmegtakarításunk is lehet – magyarázta Hiesz György polgármeter.

A beruházás megvalósulására azonban várni kell, ugyanis a jelen állás szerint a rendelkezésre álló 300 millió forint nem lenne elég a tervezett fejlesztések elvégzésére. A közbeszerzési eljáráson beérkezett legolcsóbb ajánlat is 40 millió forinttal többe kerül.

– Két út lehetséges. Az egyik az, hogy még a kollégák előkészítik, ha látnak esélyt arra, hogy műszaki tartalomcsökkentés nélkül, ezzel a feltétellel esetleg vállalható lenne a 300 millió forint és ebből kijönne a beruházás. Vagy pedig a szeptemberi ülésen azt mondjuk, hogy műszaki tartalom csökkenés, tehát kimaradnak olyan utcák, ahol nem olyan régen volt hálózatfejlesztés – sorolta a lehetőségeket a polgármester.

Emellett az is megoldás lehet, ha a testület a jövő évi költségvetés terhére megvalósítja az eredeti tervet. A képviselők az első közbeszerzési eljárást az augusztusi ülésen érvénytelennek nyilvánították, a folytatásról szeptemberben tárgyalnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestület üléséről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:04
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság