Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Korszerűsítések a Dombon

Korszerűsítések a Dombon

Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a Dombon, a 3-as számú választókörzetben. Utak, járdák, lépcsők akadálymentesítése és felújítása, valamint parkolók kiépítése, közvilágítás korszerűsítése és kamerarendszer kihelyezése történt meg. Emellett parkosítást, játszóeszközök és sportpálya felújítást hajtottak végre. Valamint a karácsonyi díszkivilágításra Tóth Szabolcs és Sári István önkormányzati képviselő az egyéni képviselői keretéből ajánlott fel fejenként 500 ezer forintot.

Számos fejlesztést hajtottak végre Gyöngyösön, a Dombon. Kiemelkedő a Fecske úti óvoda és környéke, hiszen új padokat és szemetes edényeket helyeztek ki, a közvilágítást korszerűsítették, valamint több helyszínen is kamerát helyeztek ki a közbiztonság érdekében.

Mozgássérült feljárót alakítottak ki a Hattyú téri orvosi rendelő előtt, valamint a Május 1. lépcső is megújult. Emellett évről-évre folyamatosan újítják a járdákat, utakat és lépcsőket.

– Idén is legalább 1000 m2 járda van benne ebbe a tételbe és nagyon fontos hozzáteszem, hogy akadálymentes járdakapcsolatok, amelyeket az itt lakók már több évi kérik és hála a jó istennek idén valószínűleg ez is belekerül nagyon sok helyen. A második nagyon fontos témakör inkább azt mondom, hogy csoport az a parkoló. Minden évben igyekszem úgy osztani, illetve úgy megnyilvánulni, hogy minden évben legyen egy parkoló ebbe a körzetbe, hiszen nyilván egyre több a gépjármű egyre kevesebb az a hely ahol ezek le tudnak parkolni – mondta el Tóth Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője.

A gyermekek szabadtéri kikapcsolódása érdekében a játszóeszközöket és a Hattyú téri sportpályát is korszerűsítették, valamint parkosítást végeztek az Aranysas és a Fecske utca találkozásánál. Jövőre is számos tervet szeretnének megvalósítani – emelte ki Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő.

– A Hattyú téri játszótéren egy baba-mama hinta, illetve lesz egy nagyon komoly street workout pálya a másik játszótérnél az Aranysas úti játszótérnél van tervezve, de még egyszer mondom ez már valószínűleg csak jövőre fog megvalósulni, illetve örömmel mondhatom, hogy Észak-kálvária lakóligetben is van közel 4000 m2-es önkormányzati terület, amelyre az ott lakók fogják eldönteni, hogy mit szeretnének. Parkot, játszóteret vagy bármi olyan közösségi teret, amelyre szívesen mennek ők és gyermekeik – tette hozzá a képviselő.

Mindemellett a szennyvízhálózat és a csapadékvízelvezető rendszerek fejlesztése is több területen fog megvalósulni ebben az évben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:09
Cimbaliband - Aki szeret
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság