Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A legjobbak

A legjobbak

Első helyezést ért el korosztályában az országos elsősegélynyújtó versenyen a Berze Nagy János Gimnázium csapata. A diákoknak gyakorlati és elméleti feladatokon keresztül is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket. Az Intenzív osztály elnevezésű csapat teljesítményét az országos döntőben bronz minősítéssel is elismerték.

A szívmasszázst és a befúvásos lélegeztetést gyakorolják a Berze Nagy János Gimnázium elsősegélynyújtó szakkörére járó diákok. A kis csapat az elsősegélynyújtás világnapján országos versenyen vett részt, ahol összesen 58 gyerekekből, fiatalokból és felnőttekből álló csapat mérte össze tudását.

– Az országos döntőben első helyezést értünk el, tehát a legtöbb pontot gyerek kategóriában a Berzések értek el. És mellesleg bronz minősítést is kaptunk, ami azt jelenti, hogy a maximálisan elérhető pontszám 75 százalékát sikerült elérni és ezért kaptak a gyerekek még mellesleg egy ilyen minősítést is – mondta el Oszláncziné Dobos Mária, a Berze Nagy János Gimnázium védőnője.

A Berzés Intenzív osztály elnevezésű csapat a területi és a megyei versenyeken is jól szerepelt. Így jutottak be a miskolci döntőbe.

A sok gyakorlásnak nem csak a versenyeken vették hasznát a diákok. Ennél sokkal fontosabb, hogy a készség szinten elsajátított elsősegély nyújtási alapokat akár éles helyzetben is tudnák alkalmazni a gyerekek- hangsúlyozta Oszláncziné Dobos Mária.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja
20:08
Gerendás Péter koncert
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság