Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Híd a jövőbe

Híd a jövőbe

Új területtel bővült az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának Tudományos Diákköri Rendezvénysorozata. Az intézmény első alkalommal kínál lehetőséget középiskolás tanulóknak is arra, hogy tanáraik irányításával részt vegyenek a Campus tudományos életében. A január végéig tartó programsorozat első állomása egy motivációs előadás volt.

Tehetséghíd a jövőbe címmel indult útjára idén a Károly Róbert Campus új programja, melynek célja, hogy bevonja a környező települések középiskolásait a tudományos életbe. A Tudományos Diákköri Konferenciák hagyománya országszerte 50 évre nyúlik vissza. A campus középiskolásoknak szóló programjával egy új hagyomány alapjait szeretné lefektetni ebben a tanévben.

– Az első állomása ennek a programsorozatnak a mai nap kifejezetten azt szolgálja, hogy az érdeklődő középiskolás diákokat, illetve oktatóikat felkészítsük a kb. 3-4 hónapig tartó programsorozatra. Itt a kolléganők meg el fogják mondani, hogy milyen fontos lépéseket kell tenni ahhoz, hogy tudományos diákköri tevékenységbe tudjanak bekapcsolódni és ennek megfelelően saját kutatásokat, saját anyagokat állítanak össze, amellyel majd megmérettethetik magukat, összehasonlíthatják a saját kutatási eredményeiket – foglalta össze dr. Baranyi Aranka egyetemi docens, intézetvezető.

A kutatómunkát egy előre meghatározott tudományterületen belül kell elvégezni.

– Alapvetően a közgazdasági szekció a meghatározó irány, de természetesen nem szabunk gátat annak, hogy más területek is képviseljék magukat. Akár az informatika, vagy például az agrár szekció. Ezekben a témákban is várunk ötleteket, hiszen maga a tudományos diákkör az nagyon széles körű diszciplínákat fog át – tette hozzá az Üzleti Tudományok Intézete vezetője.

A félév folyamán a fiatalok számos segítséget kapnak a dolgozat elkészítéséhez. Felkészítő órákon vehetnek majd részt, valamint tanácsot kaphatnak a campus egykori olyan hallgatóitól is, akik korábban már sikeresen szerepeltek Tudományos Diákköri Konferencián.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság