Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ügyfélbarát

Ügyfélbarát

Az állampolgárokat, valamint az önkormányzatokat érintő célokról, tervekről is beszélt Dr. Pajtók Gábor Fórum című műsorunkban. A kormánymegbízott 2014 óta tölti be ezt a tisztséget a Heves Megyei Kormányhivatal élén, legutóbb idén júliusban választották újra.

Új koncepciókról, új célokról és új törekvésekről is beszélt Fórum című műsorunkban Dr. Pajtók Gábor. Heves megye kormánymegbízottja kiemelte, a közeljövőben több, a lakosságot közvetlenül érintő változás is életbe lép majd.

– Tovább fog egyszerűsödni a kormányhivatali közigazgatási munka, az ügyfelek számára még áttekinthetőbb és még egyszerűbb lesz. Az elektornizáció tovább fog terjedni és kialakítanak olyan ügyfélbarát tudástárakat, illetve mobil applikációkat, amikkel a fiatalabb korosztály már akár a mobiltelefonján is tudja majd az ügyeit intézni, illetve folyamatosan figyelemmel tudja kísérni azoknak az alakulását – fejtette ki Dr. Pajtók Gábor.

Az ügyintézés egyszerűsítését várhatóan a jövő évtől egy másik fejlesztés is segíti majd.

– Heves megyében hamarosan egy kormányablak-busz kezdi meg a működését, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legkisebb falvakban is akár a ház előtt megálljon ez a busz, ahol esetleg az állampolgár nem tud egyébként eljutni még a kormányablakig sem, tehát mozgássérült, illetve eddig az ügysegéden kívül tudott csak ügyeket közvetíteni. Ott tényleg helyben, érdemben el lehessen intézni akár az okmányügyeit, akár más ügyeit – jelentette be a kormánymegbízott.

A kormányablak-busz speciális szolgáltatásokat tud majd biztosítani a kórházaknak és a Heves megyébe betelepült nagy vállalkozásoknak is.

A kormány mindezek mellett törekszik arra, hogy átláthatóbb legyen a kormányhivatalok rendszere, ezért egységesíteni fogják a járások feladatköreit.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság