Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szempont – tíz éve “úton”

Szempont – tíz éve “úton”

Megnyílt az idén 10 éves Szempont Fotókör Úton című kiállítása. A Mátra Művelődési Központ aulájában a csoport jelenleg is aktív tagjai mellett olyan fotósok képeit is kiállították, akik az elmúlt évtized folyamán valamikor ehhez a közösséghez tartoztak.

Természetfotók, gyöngyösi pillanatok, művészi képek. Az alkotók és a témák sokszínűségét tükrözi a Szempont Fotókör 10 éves jubileuma alkalmából megnyílt kiállítás. Füleki László, a fotókör egyik alapítója köszöntő beszédében elmondta, örül annak, hogy a csoportban nem csak a szakmai fejlődésre van lehetőség. A fotózás szeretete számos barátság alapjául is szolgált.

– Ennyi év alatt sikerült annyi emberrel megszerettetni a fotózás szépségét, ami maradandó és itt a kiállításon is azt szerettük volna bemutatni, hogy azoktól a tagoktól is láthatunk képeket, akik már nincsenek velünk és mostani tagok, illetve a régi tagok és azok, akik nemrég léptek be hozzánk, azoknak a fotói is láthatók a kiállításon – mondta el Füleki László, a Szempont Fotókör alapító tagja.

A Fotókör másik alapító tagja Kalácsi René nem csak gyöngyösi épületfotóival képviseli rendszeresen a csoportot. Aktív szerepet vállal az általa hosszú évek alatt megszerzett tudás továbbadásában is.

– Ezek a tanfolyamok, beszélgetések ingyenesek, én odaadom a tudást, mert úgysem az a titok, hanem az a pici valami, amitől érdekes lesz az a fotó. De jó szívvel mondom, hogy legalább 6-8 olyan fotóst tudok említeni, aki azóta minőségi képeket csinál, amióta az én gondolataimba beleszagolt – magyarázta.

A fotókör jelenleg 11 aktív taggal működik. Nagy János 1 éve csatlakozott a csapathoz. Azt mondja, inspirálja és egyre jobb munkára ösztönzi a közösség.

– Jó alaposan kielemezzük egymás képeit és ez nagyon jó, mert vagyunk heten, nyolcan és mindenki elmondja a véleményét és sokat lehet belőle tanulni és az ember így tud fejlődni igazából, hogy teljesen más szempontból is látja a saját képét, illetve a többiek képét – vélekedett.

A Szempont Fotókör tagjai bíznak benne, hogy a jövőben is olyan inspiráló közeget tudnak majd teremteni, amelyben fejlődhetnek. Képeiken keresztül pedig megmutathatják a gyöngyösieknek a világot úgy, ahogyan azt ők látják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 2. rész
14:58
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. - Nyitógála 3. rész
15:22
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:03
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Rákász Gergely orgonál
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság