Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanműhely-átadó

Tanműhely-átadó

A Procter&Gamble ma megnyitotta a cég gyöngyösi gyárában létrehozott, a helyi középiskolások számára duális szakképzést biztosító modern tanműhelyét. A vezető napi fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat – az Egri Szakképzési Centrummal együttműködve – professzionális, csúcstechnológiával ellátott környezetben várja a diákokat, akiknek a nemzetközi piacon is versenyképes oktatást és karrierlehetőséget biztosítanak.

A gyár területén felépült szakműhely egy teljesen felszerelt osztályteremből, két műhelyből és közösségi terekből áll. A modern tanműhely teljes gyakorlati képzést nyújt az ipari gépész szakma elsajátításához, de tervezik egyéb szakmák, elektronikus, fröccsöntő vagy mechatronikus szakember felvételét is, ugyanis a gyár nagy léptékben bővül és fejlődik – mondta a HR igazgató.

A cég 25 éve van Magyarországon, és az új tanműhely modern gépei és eszközei, valamint felkészült tanáraink tökéletes gyakorlati oktatást kínálnak a diákoknak – mondta el az átadón Oriol Tarrida, a gyöngyösi gyár igazgatója. A képzéseket az Egri Szakképzési Centrummal közösen, a József Attila Szakgimnázium partner iskola részvételével tartják. Jelenleg 20 diák tanul itt, de a 60 fős kapacitású tanműhely lehetővé teszi 2 osztály párhuzamos oktatását is.

A duális képzés jelentősége, hogy itt vállalati környezetben kapnak a diákok szakmai többlettudást. A gyárban megnyíló tanműhely alkalmas lesz arra, hogy a diákok olyan gyártási munkafolyamatokat sajátíthassanak el, amelyek majd a konkrét munkájuk részét képezik. A mintegy 400 millió forintból megvalósuló beruházást az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel 150 millió forinttal támogatta.

A vállalat a szakképzést elvégző diákoknak munka- és karrierlehetőséget is biztosít.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság