Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli praktikák

Téli praktikák

A növények őszi-téli gondozásáról tartott előadást Korsós Róbert a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Az előadáson a talaj előkészítéséről és a gyepgondozásról a kerti növények betakarításáról valamint a szobanövények átültetéséről és gondozásáról is hasznos tanácsokat kaphattak ez érdeklődők.

A növényekkel kapcsolatos őszi-téli praktikákról tartott előadást Korsós Róbert a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Elsőként a kerti munkálatokról esett szó: arról, hogy hogyan kell a talajt és gyepet előkészíteni, a betakarítási munkák során mire kell ügyelni, valamint hogy a növényeket hogyan kell felkészíteni az átteleltetésre.

– A növények beszedésénél a fertőtlenítésekre kell gondolni, tehát amilyen edényekbe tároljuk majd télen azoknak a lefertőtlenítésében, hogy ne vigyünk be a lakásba kórokozókat, kártevőket. A növények téliesítésénél tápanyagfeltöltéssel itt gondolván a foszfor-kálium tartalmú trágyák használatára ugyanis ez egy pici erőt ad, cukrosítja tulajdonképpen a növényeket – magyarázta a szakember.

Az előadó az orchideák gondozásához is hasznos tanácsokat adott. Kiemelte, hogy ezeket a növényeket semmiképpen sem szabad virágzó állapotban átültetni. Ahány típus, annyi féle gondozást igényelnek, de a legtöbb háztartásban elhelyezkedő lepkeorchideánál a következő teendők szükségesek.

– A gyökérzónát kell megnéznünk, hogy épek-e a gyökerei, amik egy picit puhábbak vagy már tönkrementek azt tőbe ki kell csípni, le kell mosni a gyökerét az előző talajtól és akkor úgy beletenni akár egy mérettel nagyobb átlátszó cserépbe és fakéreggel körbeültetni, tulajdonképpen körbepakolni a cserepet – tanácsolta.

Végül a szobanövények tápanyag-utánpótlásáról és védőszerek használatáról adott hasznos tippeket a résztvevőknek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság