Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Előadás Gömörről

Előadás Gömörről

„Kárpát medence épített és természeti örökségei” címmel tartott bemutató sorozatot a Kolping Akadémia. A Kolping Házban tartott rendezvénysorozat utolsó előadásán a gömöri régióról hallhattak az érdeklődők.
Mind a környezet, mind pedig az ember által létrehozott természeti örökségekről tartott előadást Orosz Őrs geográfus a Kolping Házban.

A geográfust arról kérdeztük, hogy ő maga miért tartja fontosnak ezt a kezdeményezést:

– Én azt gondolom, hogy közelebb visz egy picit minket egymáshoz magyarokat, legyen szó a Kárpát-medence bármelyik pontjáról, én nagyon nagyra tartom a hazajáró egyesületeket, és egyáltalán a hazajárókat, az ő közbenjárásukkal került sor erre a mai meghívásra, és hát természetesen nem tudtam nemet mondani az ő kérésükre – fejtette ki Orosz Őrs geográfus.

A szakember Gömör alcímen tartotta meg előadását, melyben szó esett a Szlovákiában található település mellett fekvő Gömbaszögről is, amely nyaranta táborként szolgál a Szlovákiában élő magyar fiataloknak.

– Ezen a csodálatos helyen, a Gömörben található Gombaszögön van egy középkori pálos monostor rom, egy UNESCO tehát a világörökség védelmét élvező cseppkőbarlang is található, itt valósítjuk meg a régióra vonatkozó turisztikai amibícióinkat, és hát erről szeretnék beszámolni az előadáson – vázolta elöljárójában.

Orosz Őrs hozzátette, Szlovákiában rengeteg további látnivaló várja az embereket, hiszen olyan ország ez, ahol rengeteg barlang, kastély és nemzeti park is megtalálható, mind olyan értékek, melyet vagy a természet vagy az ember formált örökségünkké.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:09
Cimbaliband - Aki szeret
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság