Krízis

November elsejétől megnyílt a 10 férőhelyes krízis éjjeli menedékhely a Hajléktalanok Gondozó Házában, a nappali melegedő pedig október 15-től már non-stop nyitva tartással működik– mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője Fórum című műsorukban.

Az eddigi évek tapasztalatai alapján idén még jobban figyeltek arra a szakemberek, hogy időben felkészüljenek a téli krízis időszakra – ezt mondta Maka Piroska a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője Fórum című műsorunkban.

– Ami alapvetően megkülönbözteti az általános időszaktól a krízis időszakot, az az, hogy megnyitott a 10 férőhelyes krízis éjjeli menedékhelyünk, amely november elsejétől április 30-ig minden évben üzemel ugye a téli időszak alatt. Nagyobb változás volt ennél a szolgáltatásnál, amit már a tavalyi évben a tapasztaltak alapján vezettek be, hogy az eddigi 6 férőhely helyett kibővítettük 10 férőhelyre – magyarázta Maka Piroska, a KHSZK igazgatója.

A téli hónapok adatai azt mutatták, hogy jól számoltak és teljes kapacitással tudtak működni. Emellett éjjeli menedékhelyük 15 férőhellyel változatlanul működik, és van egy szintén 15 férőhelyes, emeltebb szintű átmeneti szálló, amely szintén teltházas egész évben.

A nappali melegedő pedig október 15-től már non-stop nyitva tartással működik, a takarítási és fertőtlenítési feladatokat is úgy végzik, hogy a szolgáltatást zavartalanul biztosítsák.

– Az új szabályozás hatására az a tapasztalatunk, hogy kevésbé tartózkodnak a gyöngyösi érintett személyek, vagy azok a személyek, akikről tudtuk, hogy az utcán szívesebben vannak, és jobban bent vannak a szállón. Ezért én azt gondolom, hogy az egyik hatás – vélelmezem, hogy a jogalkotó ösztönző hatást akart elérni ezzel és az ő életüket is jobbá szerette volna tenni ez által – vélekedett.

Az elmúlt 2-3 hét tapasztalata alapján a szakember úgy látja: részben megvalósult az a cél, amit a jogalkotó szeretett volna elérni a törvénymódosítással.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:09
Cimbaliband - Aki szeret
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság