Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Éles bírálat

Éles bírálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Élesen bírálja a Változást Akarunk Gyöngyösön a Járási Esélyteremtő Programtervet. Az egyesület azt kifogásolja, hogy az anyag egy részét más települések programjából másolta a készítő cég, de a programot elkészítő vállalkozás kiválasztásánál is hiányosságokat látnak. Mindezt az egyesület tegnapi sajtótájékoztatóján tudtuk meg.

A járási esélyteremtő programterv tartalmával és az elkészítő cég kiválasztásával kapcsolatban is aggálya van a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesületnek. A VAGY többek között azt kifogásolja, hogy a programtervet készítő cég többször is olyan szöveget használ, amit az egyesület tagjai más települések programjában is megtaláltak.

– Nagyon sok ebben az anyagban a máshol, más hasonló programtervekben is szereplő szöveg. Ha akarjuk, akkor ezt nevezhetjük plágiumnak, másolásnak, bárminek és ezeket az átfedéseket mi ki is mutattuk. Ugyanakkor nagyon gyenge tartalmilag is ez az anyag – mondta Béres Tibor.

Nagy Róbert a VAGY egyik tagja a közbeszerzés lebonyolítását bírálta. Mint mondta, azzal, hogy az önkormányzat három céget hívott meg, alkudni sem tudott elég hatékonyan, de mást is kifogásolt a folyamatban.

– A legnagyobb botrány az, ami ennél a programtervnél derült ki, hogy a három meghívott cég közül kettő cégnek a nyertes cég, a Tudásaudit Kft. és a Humánfejlesztés Kft., azoknak egy közös pécsi, nem egy időben, de közös címük volt. Nagyon érdekes még az, hogy ezeknek a cégeknek a honlapján nincsen telefonszám – sorolta.

Lukács Zoltán az egyesület elnökségi tagja helyi és országos politikai következtetéseket vont le az üggyel kapcsolatban.

– Magyarországon nagyon sok helyen így működnek a dolgok, hogy akinek nincsen politikai kapcsolata, az nagyon a piacról nehezen él meg. Viszont az ilyen túlárazott és az eu-s pénzeknek illetve a közpénzek a tulajdonképpen a kijátszására kiírt pályázatok esetén viszont csak olyanok értesülnek róla, akinek megvan a megfelelő politikai kapcsolata – fogalmazott.

A VAGY bírálatára sajtóközleményben reagált a gyöngyösi önkormányzat, amelyben visszautasítja azokat a feltételezéseket, amelyek szerint közpénz került elherdálásra. Továbbá megemlítik, hogy a fél éven át tartó program keretében 25 település együttműködésével, harmincnál is több rendezvényt bonyolítottak le, a program eredményei pedig több szakember együttes munkájának köszönhetők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság