Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több forrást!

Több forrást!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tévúton a magyar oktatási rendszer-ezt két friss felmérés eredménye is bizonyítja-mondta Szűcsné Major Ildikó, a Heves Megyei Közgyűlés Jobbikos képviselője gyöngyösi sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott: alacsony költségvetés, és folyamatos forrásmegvonás jellemzi a magyar oktatási rendszert. A képviselő szerint az eredmények tükrében fontos, hogy több pénzhez jussanak az oktatási intézmények, ezt tartalmazza a Jobbik oktatási programja is.

Működésképtelen KLIK, alacsony költségvetés, és évekig tartó forrásmegvonás. Így jellemezte a magyar oktatás jelenlegi helyzetét sajtótájékoztatóján Szűcsné Major Ildikó, a Heves Megyei Közgyűlés Jobbikos képviselője. A sajtótájékoztatón elhangzott: az OECD legfrissebb felmérése szerint Magyarország a legtöbb OECD országnál kevesebbet költ az oktatásra, és az egyik legalacsonyabb az oktatási intézmények egy diákra jutó éves kiadása. A képviselő szerint tévúton van a magyar oktatási rendszer és az alulfinanszírozottság miatt elveszti önállóságát a gyöngyösi főiskola, hiszen egyesül az egri Eszterházy Károly Főiskolával.

– Figyelembe kell venni, hogy a két intézmény eltérő múlttal és adottságokkal rendelkezik és ennek figyelembe vétele elengedhetetlen az egyesülés során és reméljük, hogy ez az egyesülés ezeket figyelembe véve gyümölcsöző lesz és nem egymás kizsákmányolásáról fog szólni – fogalmazott.

A World Talent felmérésében pedig hazánk az 56. helyre csúszott vissza-tette hozzá a képviselő. Ez azt vizsgálta, hogy mennyire tudjuk megtartani és kinevelni a tehetségeket.

Szűcsné Major Ildikó azt mondta: a problémákra a párt külön programot is kidolgozott.

– Bízunk benne, hogy maga a jelentés kapcsán is és egyéb visszajelzések alapján jobb belátásra tér a kormány és sokkal több forrást fog juttatni az intézményi rendszernek és innentől kezdve emelkedhet az oktatás színvonala, hiszen ez egy stratégiai kérdés az ország számára – mondta.

A képviselő elmondta: Városunk iskolái is jelezték észrevételeiket, főként az intézményfenntartóval kapcsolatban és sokallják az adminisztrációs terheket.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-11 )

Tovább az archívumra