Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Május 17-ig igényelhető a földalapú támogatás

Május 17-ig igényelhető a földalapú támogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Május tizenhetedikéig kell benyújtani a gazdáknak a földalapú támogatásigényléseket. A támogatásra azok jogosultak, akik igazolni tudják a földhasználatot. Õk akár az ügyfélkapun, akár a falugazdász segítségével benyújthatják az igényléseket.

A pünkösd miatt nem jövő hétfőig, hanem keddig nyújthatják be a gazdák az igényléseket a földalapú támogatásokra – tudtuk meg Székely Zoltántól, a nemzeti agrárkamara heves megyei elnökétől.

– A május 17-ei időpont az mindenképpen egy mérföldkő és mivel ugye itt a pünkösdi ünnepek bezavarnak így ez keddre módosul nem hétfő, kedden még beadhatják a kollégák a támogatásigénylést. Én nagyon kérek mindenkit arra, hogy egyeztessen a falugazdásszal, hiszen ahogy fogynak a napok, így egyre többen jönnek – mondta.

Amennyiben a határidő lejárta után érkeznek be a kérelmek szankció sújtja a gazdákat és csökken a kiutalásra kerülő összeg nagysága. A támogatási igényléseket az ügyfélkapun is beadhatják a gazdálkodók, de a falugazdász irodában kérhetik a falugazdász segítségét is.

– Tulajdonképpen a földhasználati lapot behozza, ha sok földterülettel rendelkezik, nyilván kell egy kimutatást készíteni, hogy melyik területbe mit vetett. Az állókultúráknál ez nem jelentős, nincs jelentősége és tulajdonképpen a falugazdászt kell megkeresni. A kollégáink mindenben felkészültek és mindenkinek a segítségére állnak – részletezte Székely Zoltán.

Sokan kényszerűségből nyújtják be az utolsó időpontban az igényléseket, hiszen a szántóföldi gazdálkodásnál gyakran kérdéses, hogy időben tudnak-e vetni a gazdák. A hektáronkénti támogatás mértéke körülbelül hatvanezer forint, amit legkorábban az év vég felé fognak kifizetni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság