Az esélyegyenlőség jegyében; sérült emberek, valamint a kistérség mintegy 100 általános és középiskolai tanulójának r" /> Az esélyegyenlőség jegyében; sérült emberek, valamint a kistérség mintegy 100 általános és középiskolai tanulójának r" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az esélyegyenlőség jegyében

Az esélyegyenlőség jegyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az esélyegyenlőség jegyében; sérült emberek, valamint a kistérség mintegy 100 általános és középiskolai tanulójának részvételével került sor az első Kistérségi Ifjúsági Találkozóra, Gyöngyösön. Az egész napos program célja, hogy az elfogadás érzését megerősítse a fiatalokban.

 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat „Másképp vagyunk egyformák” címmel, tavasszal pályázott a Mobilitás pályázati alaphoz az esélyegyenlőségi nap megszervezésére. Az első Kistérségi Ifjúsági Találkozó 200 ezer forintból, több mint 100 gyermek és felnőtt részvételével valósult meg. A rendezvény célja, hogy az elfogadás érzése megerősödjön a fiatalokban -tudtuk meg Beneiné Maka Piroskától, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának igazgatójától. A kistérség diákjainak a Fő téren kijelölt 6 állomáson különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Ezek során a fiatalok megtapasztalhatták, milyen például kerekesszékesnek lenni, vagy hogyan beszélnek a siketek. Az első állomáson rajz-feladat várta a diákokat. A Támogató Szolgálat irodájából pedig sötétszobát alakítottak ki erre a napra. A sötétszoba lényege, hogy a látogatóknak a nappali világosságból egy teljesen sötét, bútorokkal, és tárgyakkal berendezett helyiségbe lépnek be. Így ismerkednek azzal, hogyan tájékozódnak vak embertársaink. Az itt, és a többi állomáson szerzett tapasztalatokat a délutáni szekcióüléseken vitatták meg a fiatalok. A szervezőktől megtudtuk: szeretnének hagyományt teremteni a kistérségi ifjúsági napból, és bíznak abban, hogy jövőre még többen ismerkednek meg egy más élethelyzettel.

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-09-21 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság