Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Postázzák a kérdőíveket

Postázzák a kérdőíveket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb szakaszába lép a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációja. Ezen a héten minden háztartásba eljuttatják kérdőíveiket, melyekben az oktatás, az egészségügy és a korrupció témakörében kérik ki a lakosok véleményét. 2018-ban, kormányra kerülésük esetén pedig ezeket a véleményeket beépítik programjaikba.

Lakossági fórumon tájékoztatja a gyöngyösieket a Jobbik az idén meghirdetett Valódi Nemzeti Konzultációról. Fórumok, szakmai egyeztetések után újabb szakaszába lépett a konzultáció, ugyanis elkezdték postázni a három témakörben elkészített kérdőíveket. Arra kérik az állampolgárokat, hogy az oktatás, az egészségügy és a korrupció témakörében küldjék vissza véleményüket a párt számára.

– Mindenki, aki visszaküldi a kérdőíveket, az lényegében egy leendő kormányprogram megírásában tud részt venni, és én azt gondolom, hogy ez egy nagy feladat, és ebben a nagy feladatban igényeljük a minél szélesebb körű társadalmi vélemény megismerését – fogalmazott Vona Gábor.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő az oktatással kapcsolatban kiemelte: a szakmai egyeztetések után is bebizonyosodott, hogy évek óta alulfinanszírozott a magyar oktatási rendszer.

– Míg 2010-ben 68 ezer államilag finanszírozott férőhely volt a felsőoktatásban, 2016-ban már csak 57 ezer. Számos más területről lehet ilyen statisztikákat mondani, amelyek mind az irányba mutatnak, hogy az oktatásra nem befektetésként tekint a kormányzat – mondta.

Dúró Dóra hozzátette: 2013-ban és az azt követő években az OECD országok közül Magyarország fordította a legkisebb összeget az oktatásra.

Mint Rig Lajos egészségügyi szakpolitikus elmondta: a felsőoktatási intézmények mellett a kórházak is nehezen tudnak gazdálkodni, sok helyen még az alapvető eszközökből is hiány van, ezért került be a Jobbik programjába az egészségügy témaköre.

– 500 milliárdból felújították a kórházakat kívülről, egy-két kórházba új műszer került, viszont, hogy ha átlépünk a küszöbön, akkor nem 21. századi, hanem 20. század eleji, vagy 19. század végi körülményekkel találkozhatunk – vélekedett.

Rig Lajos szerint a gyöngyösi kórház azonban nem tartozik ezek közé. A Jobbik a tapasztalatok és a kérdőívek összegzése után módosító javaslatokkal fordulhat majd az Országgyűlés elé.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság