Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Műsor és ajándék

Műsor és ajándék

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Műsorral és ajándékcsomaggal kedveskedett a Magyar Vöröskereszt gyöngyösi szervezete a családok átmeneti otthona lakóinak. A hagyományos karácsonyi köszöntést ez alkalommal is vacsora követte, viszonzásul pedig az otthonban élő gyermekek készültek karácsonyi műsorral.

Ebben az évben sem maradtak ajándék és élmény nélkül a családok átmeneti otthonának lakói, hiszen a Magyar Vöröskereszt karácsonyi műsorral és ajándékcsomaggal is meglepte a lakókat. Aradi Mária a gyöngyösi szervezet vezetője azt mondja, szeretnék, ha ezt a hagyományt jövőre is folytatni tudnák és örülne, ha mindig kerülne valami a mikulás csomagba is.

– Minden évben más és más, amivel készülni tudunk, de az biztos, hogy hagyományosan minden évben szeretnénk, hogyha itt a családok átmeneti otthonában, a gyermekek átmeneti otthonában, a hajléktalan szállón illetve a Bugát Pál Kórház krónikus osztályán egy kis ünnepet tudnánk adni. A mai alkalommal két csapat is segítette a munkánkat, elsősorban az Egressy Béni két tanítási nyelvű Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos tanulói – mondta Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt területi vezetője.

A családok átmeneti otthonának vezetője azt mondja, minden jótékony célú segítségnek örülnek, hiszen ezekkel tehetik szebbé a hat család és tizenkilenc gyermek számára a karácsonyi ünnepeket.

– Mindenképpen nagyon örülünk neki. A cél az, mindig, hogy a gyermekeknek minél élménygazdagabb, minél emlékezetesebb maradjon, hogy egy kicsit feledtesse azt a helyzetet, amiben éppen a család átmenetileg tartózkodik. Úgyhogy nagyon-nagyon örülünk, a gyerekek nagyon várták, nagyon készülődtek egész nap – sorolta Őszi Benjámin, az intézmény megbízott vezetője.

Nem csak a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Szervezete, hanem a befogadó intézmény is igyekszik szebbé tenni a lakók számára az ünnepet. Az előadás végén a Családok Átmeneti Otthona csomagokat is átnyújtott a gyermekeknek, így már biztosan nem maradnak ajándék nélkül az idei karácsonyon sem.


Tovább az archívumra