Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mindent a meddőségről

Mindent a meddőségről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Huszonhétezer gyermek 25 év alatt. A Kaáli Meddőségi Intézet olyan pároknak nyújt segítséget, akiknek természetes úton nem fogan meg gyermekük. A Károly Róbert Akadémiai Klub legutóbbi vendége Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza, az intézet alapítója volt, akit Dr. Berkő Péter szülész-nőgyógyász kérdezett az intézet munkájáról, a meddőséggel kapcsolatos kutatások múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Párok, orvosok, tanárok, szinte minden területről és korosztályból érkeztek vendégek a legutóbbi Akadémiai Esték rendezvényére, amelynek vendége Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza, a 25 éve létrehozott Kaáli Meddőségi Intézet alapítója volt. Az egészségügyi intézményben inszeminációval és lombikbébi programmal is foglalkoznak, munkatársaik segítségével 25 év alatt 27000 gyermek látta meg a napvilágot, akik természetes úton csak nagyon kicsi eséllyel fogantak volna meg.

– Évről évre szinte újabb és újabb eljárásokat fedeznek föl, amit meghonosítunk Magyarországon, és ennek eredményeként, mióta mi bejöttünk Magyarországra, szinte összehasonlíthatatlanul nagyobb eséllyel tudunk gyermekáldást biztosítani a hozzánk fordulóknak, mint 25 évvel ezelőtt – mondta az intézet alapítója, Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza.

Beszélt arról is: a meddőség népbetegségnek számít, 100-ból húsz párt érint Magyarországon. A gond az, hogy lombikbébi-programra egy évben körülbelül tizenkétezren jelentkeznek, az állam azonban csak a felét támogatja. Ám a professzor szerint most újabb pénzügyi segítségben bízhatnak a gyermekre vágyó párok.

– Négyezer új beavatkozást fognak finanszírozni, és ha azt egyenlően osztják szét, a betegek igényeinek megfelelően, akkor valóban lesz egy csomó, több ezer új magyar kisgyermek – közölte.

35 év alatt azt javasolják, hogy egy évet várjanak meg a vizsgálatokkal, idősebb korban azonban hamarabb érdemes orvoshoz fordulni. A Kaáli Intézetben 35-40%-os sikerrel jön létre a megtermékenyülés.


Tovább az archívumra