Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Üzenet a hazának

Üzenet a hazának

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett a KÁRÓ- színkör a Károly Róbert Campuson. A társulat hagyományokhoz híven ez alkalommal is egy téma köré építette fel az előadását, azt szerették volna közvetíteni, hogy a márciusi ifjak mit üzentek a hazának.

„Üzenet a hazának” – ezzel a címmel rendezte meg március 15-i ünnepségét a KÁ-RÓ színkör a Károly Róbert Campuson. A szervezők a műsorral azt szerették volna közvetíteni, hogy az írók, költők a verseiken keresztül mit üzentek a hazának.

– Azt szerettük volna kifejezni, és a nézők, hallgatók tudtára adni, hogy a 48-as márciusi ifjak mit üzentek a hazának, mit üzentek a hazának a pestiek, a vidéki ember, az írók, költők a verseiken és a különböző alkotásainkon keresztül, akik részt vettek 48’ március 15-én. A hazaszeretet volt az első, és a szabadság, a szabadságért való harc – magyarázta Cigány Marianna, a KÁ-RÓ – színkör művészeti vezetője.

A hazaszeretet, az összetartozás, az egyet akarás – ez volt a mondanivalója a szabadságharcnak.

– Az akkori történelmi események nekünk azt üzenik, hogy igenis egy hazában élünk, egy hazához tartozunk, a hazaszeretet az, ami összetart minket, és ezt a mai napig kell, hogy, sőt a jövőben is kell, hogy ezt végezzük – tette hozzá.

A művészeti vezető kiemelte: a fiatalok nagyon szívesen vesznek részt egy-egy ilyen ünnepségen, közel áll hozzájuk, és nem utolsó sorban, nevelő hatásuk és értékük is van ezeknek a megemlékezéseknek.


Tovább az archívumra