Kezdőlap » Hírek - Aktuális » ZOOM kiállítás

ZOOM kiállítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Energia címmel hirdetett rajzpályázatot a ZOOM Egyesület. 17 településről több mint 350 alkotás érkezett, melyeket március 20-án, a Boldogság Világnapján egy kiállításon mutattak be a Mátrai Erőmű kultúrtermében. Az egyesület nem csak a legjobb alkotásokat díjazta, hanem a résztvevő iskolákat is támogatták.

Az Egységes Gyógypedagógiai Intézet Petőfi utcai intézményének növendékei is színpadra léptek a ZOOM Egyesület rajzpályázat eredményhirdetésén és kiállítás megnyitóján. Az alkotásokat Energia témakörben várták a szervezők.

– 17 településről 19 intézmény diákjai kb. 360 fő rajzolt és nincs megkülönböztetve, hogy honnan jött a gyerek, egészséges gyerek, beteg gyerek, fogyatékossággal élő, és ez nem is látszik a rajzokon. Tehát valahol azt szeretnénk, ha eljutna az emberekhez, az az egy mondat, hogy a legfontosabb az az életben az adni akarás és nem az, hogy milyen háttérrel jöttél, hanem az, hogy mivé váltál – magyarázta Dr. Mangó Gabriella, a ZOOM Egyesület tagja.

A pályázatra beérkezett alkotásokat Fajgerné Dudás Andrea zsűrizte. A festőművész többek között a színhasználatot és az egyéni látásmódot figyelte a rajzok értékelésekor.

– Számomra fontos volt az, hogy mivel ez egy alkotói folyamat, a szavakat, az írást felejtsük el és ne úgy fejezzük ki a mondanivalónkat, hogy ráírjuk a papírra. Az ilyen alkotásokat szelektáltam – ismertette.

A gyerekek alkotásait a Mátrai Erőmű kultúrtermében állították ki. A ZOOM egyesület céljának és a témának is köszönhetően az intézmény egyből a kezdeményezés mellé állt.

– Ha az a szó hangzik el, hogy energia, akkor mindenkinek először a mi cégünk jut először eszébe. Bár itt most, be fogjuk bizonyítani, hogy az energia nem csak vízből, tűzből keletkezik, hanem a szívből és az érzelmekből is – mondta Bárdos Béla, a Mátrai Erőmű Zrt. titkárság- és PR osztályvezetője.

A pályázatban résztvevőket Kévés Tamás köszöntötte. Az alpolgármester hangsúlyozta, az önkormányzat számára fontos, hogy támogassa a városban működő, sérült gyerekekkel foglalkozó szervezeteket.

– Mind önkormányzati szinten, mind képviselői szinten mindenki segíti az Autista Segítő Központot és az EGYMI Petőfi utcai intézményét. Úgyhogy azt gondolom, hogy ebben Gyöngyös jól teljesít, hogyha a szociális érzékenységét tekintjük. Nekem külön nagy öröm, hogy itt lehetek és nagyon nagy megtiszteltetés – fogalmazott.

A pályázat keretében a legjobbakat, vagyis közel 50 gyereket díjaztak. Az egyesület emellett a résztvevő iskolákat is támogatta.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság