Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Digitális témahét – QR kóddal

Digitális témahét – QR kóddal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal csatlakozott a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnázium az országos programhoz, a Digitális Témahéthez, melynek célja, hogy fejlesszék a diákok digitális kompetenciáit, és hogy minél több online tanulási környezettel megismerkedjenek a tanulók. A középiskolában többek között a Mátrai középkort bemutató digitális újságot szerkesztettek, robotot keltettek életre, sőt megalkották az iskola weblapjára mutató QR-kódot is.

Fehér és fekete pólók, négy csapat, elszántság. Különleges feladatra vállalkozott a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskola az országos Digitális Témahét keretében. Az oktatási intézmény weblapjára mutató QR kódot alkották meg a diákok, ám a végleges alakját hétfőn készítik el. Ez volt a zárása a témahétnek, mellyel második alkalommal csatlakoztak az országos programhoz. A hét folyamán nagy hangsúlyt fektettek az információs és kommunikációs technológiai eszközök felhasználására.

– A célja az, hogy felkészítse a gyerekeket nem csak a megfelelő szakma ismeretére, hanem ezeknek az eszközöknek a használatára és az információban való eligazodásra. Ennek köszönhetően a Digitális Témahéten a diákjaink nagyon sok, nagyon színes programon vettek részt – magyarázta Bátoriné Zaja Éva, az iskola informatika munkaközösségének vezetője.

Például a Lego tehetségtámogató program zárásaként öt gépész- és informatikaszakos tanuló digitális történetmesélés módszerével egy robotot keltett életre.

– A történet maga az, hogy a robot megpróbálja megtanulni a különböző mozdulatsorokat, például a járást, például a jobb és bal kezének használatát, például a színeket, amiket a színszenzorral tud megtalálni a saját távirányítóját, és azt, becélozva lelőni – mondta Siroki Péter tanuló.

Ezen kívül a diákok minden nap online játékok segítségével mérték össze tudásukat, és egy digitális újságot is megszerkesztettek, amellyel a Mátrai középkort mutatták be.

– Összegyűjtöttünk különböző információkat az adott korról, politikai tényezőket, építészet, ruházat, akkor különböző ételek, vadászat, ezeket összegyűjtöttük, rendszereztük, és akkor digitális formában elkészítettük – részletezte Ecsegi Erik.

Ezeket az alkotásokat a jövő héten az iskola honlapján is meg lehet tekinteni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
14:54
Gyöngyös 1956 - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:08
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:33
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:13
Világörökség_Lillafüred
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Összefoglaló a gyöngyösi ’56-os megemlékezésről - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság