Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A miniszterelnök példaértékűnek nevezte a gyöngyösi fejlesztéseket

A miniszterelnök példaértékűnek nevezte a gyöngyösi fejlesztéseket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mint mondta: Gyöngyös a fejlesztések és támogatások nagy nyertese. A kormányfő televíziónknak a nyugati elkerülő-útról és a HospInvest-ügy tanulságairól is beszélt.

Gyöngyöst állította példaként az ország elé a miniszterelnök, aki az Orczy kastély és kert felújításáról azt mondta: arra az orczyak is büszkék lehetnének. A kormányfő szerint a gyöngyösi fejlesztések is bizonyítják, hogy a válság ellenére épül az ország. A kormányfő a beruházások közül az Orczy-kastély mellett kiemelte az óvoda- és bölcsőde-felújításokat, a Károly Róbert Főiskolán folyó munkákat, illetve a városközpont felújítását és a szociális rehabilitációt.

A kormányfő a félkész nyugati elkerülő-út kapcsán azt mondta: már megkérte az illetékes minisztert, hogy vizsgálja meg, az európai uniós források átrendezésével hogyan lehetne felgyorsítani a beruházás befejezését. A HospInvest-ügy kapcsán pedig úgy fogalmazott: annak egyik tanulsága, hogy az önkormányzatoknak olyan pozícióban kell lenniük, hogy a közérdeket mindig tudják érvényesíteni a magánszereplőkkel szemben. Ennek érdekében már születtek törvénymódosítások, amelyeket a jövőben újabbakkal egészít majd ki a kormány.

Pifkó tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-08-31 )

Tovább az archívumra