Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Többen pályázhatnak

Többen pályázhatnak

A képviselő-testület nemrégiben módosította az önkormányzati ösztöndíj feltételeit. A januári ülésen az elfogadott változtatások következtében jóval többen élhetnek majd a pályázat adta lehetőségekkel. Fontos változás, hogy már nem csak a BA és MSc képzéseken tanuló, hanem speciális szakképzésben résztvevők is kaphatnak ösztöndíjat.

Pénzügyi támogatás, helyi munkaerőpiac segítése és a településhez történő kötödés. Ezen szempontok miatt is hozta létre 2017-ben az önkormányzat azt a havi ösztöndíjat, amivel a szociálisan rászoruló gyöngyösi fiatalokat kívánta támogatni. A januári testületi ülésen a képviselők módosították az ösztöndíj feltételeit, ezzel még többen élhetnek a pályázati lehetőséggel.

– Ezért próbáltunk egy olyan újítást, vagy egy új szabályzatot elfogadni, ahol jóval megemeltük a kategóriákat. Most az egy főre eső kereset, hogy mondjam a legteteje az egy főre eső minimálbért, tehát már a 149 ezer/fő, az már pályázhat, természetesen az ettől kisebb jövedelmeket jobb pontokkal. Ugyan így tanulmányi átlagra is, hogy beengedjük már a közepes tanulót, de természetesen a bíráló bizottság a jó rendű, jeles tanulókat jobban díjazza – magyarázta Hiesz György polgármester.

Jelentős változtatás továbbá, hogy ezen túl nem csak a BA és MSc képzésekben részvevő hallgatók, hanem a speciális szakképzésben tanulók is kaphatnak ösztöndíjat.

– Olyan speciális szakképesítést nyújtó képzésekre is próbálunk ösztöndíjat adni, ami fontos a városnak. Legye ez orvos, akinek bizonyos szakvizsgát le kell tennie, vagy fogorvos, védőnő, vagy műszaki ember. Úgy, hogy ebbe az irányba mentünk el. Ugye aktuális volt, mert 2017-ben fogadtuk el ezt a rendszert és az elmúlt két év az azt bizonyította, hogy bizony-bizony korrekcióra szorul és ezt folyamatosan figyelni kell – tette hozzá a polgármester.

A polgármester hozzá tette, a jövőben szeretnék tovább bővíteni a támogatási kört, különösképp a nyelvvizsga felkészítés és a nyelvtanulások terén, hiszen 2020-tól kötelezővé válik az emeltszintű érettségi és a középszintű nyelvvizsga a felsőoktatásba lépő tanulók számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság