Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útmutatás

Útmutatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Munkavállalói és álláskeresői tréninget tartottak hátrányos helyzetű roma és nem roma származású embereknek „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló komplex program Gyöngyös városában” elnevezésű projekt keretében. A trénerek célja az volt, hogy megerősítsék a jelenlévőket abban, hogy a munkavállalói piacon egyenrangú szereplőkként tudnak részt venni, valamint, hogy felkészítsék őket egy állásinterjúra és a készségeiket, képességeiket fejlesszék.

Amit tanultunk, hogy ha el szeretnénk illeszkedni egy munkakörben, akkor hogyan kell a felvételin. Ugye mivel roma származásúak vagyunk, azt is megtanultuk, hogy milyen roma származásúak vannak. Nagyon sok mindent megtanultunk. De legjobban az állásinterjút. Úgy érzem, hogy el tudnék menni, amit eddig sajnos nem tudtam. Nem tudtam, hogy kell felkészülni rá, hála a jó istennek, most már megtanították nekem, és szerintem el tudnék akárhova menni, dolgozni. Tudom, hogy hogy kell megjelenni, tudom, hogy hogy kell beszélni – a legutóbbi tréning tapasztalatait összegzi Henrietta és Beatrix. Ők is részt vettek a munkavállalói és álláskereséséi tanácsadáson. Itt a saját készségek, képességek felismerésén túl,az önbizalom építése is fontos feladat volt.

A trénerek utat mutattak a résztvevőknek és sikeres cigány emberek példáján keresztül bebizonyították, – hogy igenis van remény.

– A mostani része ennek a tréningnek az elsősorban a kommunikációfejlesztésen alapszik, illetve azokon az egyéb olyan lehetőségeken, amit nyújtani tudunk itt a résztvevőknek, hogy hogyan kell egy állásinterjún részt venni, hogyan kell felkészülni egy állásinterjúra, milyen lehetőségek vannak, mondjuk egy állásinterjúban, amiket ki tudnak aknázni. Illetve ami nagyon fontos még, az az, hogy megerősíteni őket abban, hogy a munkavállalói piacon teljesen egyenrangú szereplőkként tudnak részt venni. Ez a legfontosabb célunk – mondta el Orsós Sándor, kommunikációs tréner.

Az uniós projekt célja az is, hogy ezekkel a tréningekkel ne csak roma származásúaknak segítsenek, hanem minden rászoruló embernek.

– Hiszünk abban, hogy együtt tudnak élni és dolgozni cigányszármazású és nem cigányszármazású magyar emberek, és ebben szeretnénk mi példát mutatni azzal, hogy ebben a tréningben, trénerekként is együtt dolgozunk – fejtette ki
Fialla Marianna, kommunikációs tréner.

A jelenlévők a munkahelyi konfliktushelyzetek kezeléséről is hallhattak hasznos tanácsokat és azt is megtanulhatták, hogy hogyan kell például bankszámlát nyitni, vagy a családi költségvetést tervezni. Mindezt játékos, interaktív formában.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság