Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázat, csúszik!

Vigyázat, csúszik!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elégedetlen a gyöngyösi önkormányzat a Fő téri kapualjak rekonstrukciójának menetével, mert a beruházás csúszik. A tér korszerűsítése egy kártyás behajtórendszer kiépítésével is jár, így ősztől valóban csak az hajthat be a Fő térre, aki engedéllyel rendelkezik.

A magánerőből épülő Fő téri tömbbelső melletti kapualjakat és udvarokat korábbi döntésének megfelelően az önkormányzat saját erőből teszi rendbe. A  Fő tér 2, 4, 6 és 8 új díszkőburkolattal, virágágyásokkal gazdagodik, és elhelyezésre kerülnek díszkandeláberek és pihenőpadok is. Mindez mintegy 120 millió forintos városi forrásból zajlik. A munka minőségével nincs is baja a megbízónak, a ráfordított idővel viszont akad. A határidő eredetileg július vége volt, Hiesz György polgármester szerint ez nem tartható.

Egyelőre késésben van a Fő téri beléptetőrendszer megvalósítása is. Ha viszont készen lesz, megszűnhetnek a tér mai áldatlan állapotai: a szabálytalan behajtás, és a nagy autóforgalom. Miután a Fő tér az autósok számára bezárul, a gyalogosforgalom számára kinyílik, hiszen a Tömbbelső átadása után új átjárók segítik a zavartalan közlekedést a belváros főbb pontjai között.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra