Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége ma Mátraderecskére várta tagjait, ahol a Mátrát is érintő turisztikai támogatásokról tudhattak meg bővebb információkat

Az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége ma Mátraderecskére várta tagjait, ahol a Mátrát is érintő turisztikai támogatásokról tudhattak meg bővebb információkat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elhangzott: csak a regionális operatív programban turizmusra 3 megye 118 pályázatát várják 2011 és 2013 között, csaknem 40 milliárd értékben. A helyszínválasztás sem volt véletlen, a derecskei gyógygázfürdő régóta vár arra, hogy kezeléseit tb-támogatással lehessen igénybevenni – jelezte a szövetség elnöke, Lénártné Benei Anikó.
Persze Derecske sikere is a Mátra térségének közös sikere lenne, fűzte hozzá az elnök. A konferencián elhangzott, jó lenne összeállítani a Mátra befolyásos szülötteinek listáját a további lobbizáshoz, a Mátra monográfiája pedig már nyomdában van a Bükki Nemzeti Park jóvoltából. A helyi TDM-nél hamarosan elkészülnek a Mátra turisztikai arculatával, mellyel az Utazás kiállításon ismerkedhetünk meg, eközben továbbra is a párbeszéd és az új tagok megismerése a legfontosabb a szervező Dávid Lóránt szerint.
Vannak ám hibák is az eddigi eredményekben, mint mondták, a Mátra északi oldala kevésbé fejlődik, mint a déli, sok a motoros, az erdőben eldobált hulladék, és kevés a turista.
Balázs József országgyűlési képviselő a pénteken nyilvánosságra hozandó új Széchenyi-terv lehetőségeit előlegezte meg, mint mondta, 2000 milliárd forint értékben lesznek pályázatok kis-és középvállalkozások számára. A regionális operatív programban turizmusra 3 megye 118 pályázatát várják 2011 és 2013 között, 39 milliárd forint értékben. Továbbá a Leader-ben és az agrármarketig-pénzeknél nyílik lehetősége a Mátrának a forrásszerzésre. Szálláshelyek kialakítására viszont már nem pályázhat a terület, abból az Unió szerint itt van már elég, mondta a képviselő. A konferencia zárszavát a társelnök, Gyöngyös polgármestere mondta el, az összefogást üdvözölve.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-13 )

Tovább az archívumra