Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alkotói pályázatok

Alkotói pályázatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is meghirdeti alkotói pályázatait a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A gyermekrajzokat április 30-ig, az irodalmi műveket – verseket, prózákat, drámákat és meséket -, valamint a fotópályázat képeit május 14-ig várják. A pályázat zsűrizése után a gyermekrajzokból és a fotókból kiállítást szerveznek, és bemutatják azokat a rendezvény látogatóinak.

A 18 éves rendezvénysorozat az indulása óta képviseli a fenntarthatóság gondolatát, az erdő és a zene, a művészet erejét, az erdő, a természet értékeit, a helyi közösségek összefogásának eredményeit, a helyi termékek fogyasztásának előnyeit. Ezek voltak a tavalyi fotópályázat nyertes képei. Idén a meglévő kategóriák mellett várják az eseményfotókat is.

– Nagyon nagy népszerűségnek örvend az ifjúsági kategória is ezt egy néhány évvel ezelőtt vezettük be. Tavalyelőtt indítottuk el a mobil fotós kategóriát is, hiszen sokaknak már a zsebében egy olyan mobiltelefon lapul, amellyel igen szép és színvonalas képeket lehet készíteni és nagy örömünkre erre is igen színvonalas és nagy mennyiségű fotó érkezett. Idén szeretnénk megpróbálkozni az eseményfotókkal, amelyek reményeink szerint visszatükrözik a Muzsikál az erdő hangulatát. – mondta Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára.

Az irodalmi pályázatra táj –és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat is várnak a szervezők. Itt a rendezvénysorozat mátrai helyszínein július 3-a és július 11-e között várják majd az érdeklődőket 9 helyszínen, amennyiben a járványhelyzet lehetőséget ad rá.

– Mindenben igyekszünk betartani a szabályokat, tavaly nyáron a mátrai rendezvényünkön bebizonyította, hogy erdei környezetben lehet olyan körülményeket teremteni, hogy biztonságosan lehessen az erdő és a kultúra értékeit élvezni. Nagyon bizakodunk benne, hogy addigra a szabályozások lehetővé teszik és a járványhelyzet javulásával meg tudjuk ezt szervezni és meg tudjuk tartani. – mondta Matúz Viktória.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az
erdő” rendezvényhelyszínein szeretnék megtartani. A pontos helyszínről és időpontról
a szervezők a honlapon és a közösségi oldalon adnak tájékoztatást.


Tovább az archívumra