Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zaklatják a járókelőket, a város keresi a megoldást

Zaklatják a járókelőket, a város keresi a megoldást

Nagy felháborodást okozott egy poszt a közösségi oldalon, amelyben egy anyuka írta le, hogyan zsarolják és követelnek pénzt napi szinten gyermekétől a gyöngyösi autóbusz-állomáson. Mint az az asszony leírta, szemtanúja is volt, ahogy egy másik fiatalkorútól kért pénzt a fiatalember, sőt ma stábunk is személyesen látott ilyen esetet. A város felveszi a kapcsolatot a Volánnal és a rendőrséggel is, hogy megerősített szolgálatot lássanak el a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Kora délután sokan várakoznak a buszokra, a legtöbben a telefonjukat nézegetik, olvasgatnak, pár méterrel odébb azonban már hangoskodás hallatszik. A férfi szóváltást követően odébbállt, de azok, akik gyakran járnak busszal és megfordulnak Gyöngyösön, folyamatosan tapasztalnak hasonlókat.

– Inkább szórakoztatónak tartom, de biztos van, aki félelmetesnek. – Akkor veletek még nem fordult elő, hogy leszólítottak, pénzt kértek tőletek? – De, rengetegszer, ez szinte minden napos. – mondta el két fiatal.

Többen nem akartak televíziónknak nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták: szinte kivétel nélkül tapasztaltak hasonlókat, és azt mondták: nem érzik biztonságban magukat.

– Én Hatvanból jöttem, nem igazán érzem annyira, Hatvanban sokkal nyugisabb a helyzet, mint itt. – Tapasztalt már itt atrocitást? – Volt már olyan igen, hogy leszólított az egyik fiatal, és úgy kellett odébb lépnem. – mondta egy várakozó hölgy.

Több mint kétezren osztottak meg a közösségi oldalon egy tegnapi posztot, amelyben egy anyuka mesélte el, mi történt a 16 éves fiával a buszmegállóban. A posztban azt írja: egy férfi rendszeresen pénzt követelt gyermekétől, és volt, hogy a zsebéből vette ki a tárcáját. Megfenyegette, hogy ha másnap nem ad neki pénzt, baj lesz. Az eset tehát nem ritka, így a városvezetés lépéseket tesz az ügyben.

– Amit fontos tudni, hogy a buszmegálló területe nem közterület. Ez a Volán területe, ahol a Volán látja el a biztonsági szolgálatot, saját fizetett biztonsági őrrel. Nyilván a város meg fogja őket keresni, és kérni fogunk egy megerősített biztonsági szolgálatot, a közterület-felügyelet fog járőrözni, azonban csak a buszmegálló környékén tud intézkedni. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

Ezen kívül a rendőrséggel is felveszik a kapcsolatot, és bíznak abban, hogy az együttműködésnek köszönhetően nagyobb biztonságban lehetnek az utasok. A témával kapcsolatban kerestük a Volánbuszt is, ha választ kapunk kérdéseinkre, beszámolunk róla.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság